Primăria Capitalei autorizează construirea unui bloc de 9 etaje pe o stradă protejată, cu case vechi de peste 100 de ani

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primăria Capitalei, condusă de social-democrata Gabriela Firea, a autorizat construirea unui bloc de 9 etaje pe strada Vasile Lascăr din centrul Capitalei, printre case de peste 100 de ani vechime, relatează Hotnews. Beneficiarul construcţiei este Ciuclea Georgescu Dumitru, ginerele patronului de la Supercom, Ilie Ciuclea, fost senator PSD, apoi vicepreşedinte UNPR.

Autorizaţia a fost dată deşi strada Vasile Lascăr este zonă protejată, cu mai multe clădiri monument istoric şi cea mai înaltă clădire din jur nu depăşeşte 4 etaje.

Hotnews.ro a solicitat Primăriei Capitalei informaţii despre cum a autorizat o asemenea clădire într-o zonă protejată fără existenţa unui Plan Urbanistic Zonal. Răspunsul PMB a fost că ei doar au reautorizat imobilul, prima autorizaţie fiind dată de Primăria Sectorului 2, în 2008, în timpul mandatului lui Neculai Onţanu.

Firma Supercom are contract încă din 1999 cu Primăria Sectorului 2 pentru salubrizare şi deszăpezire, acesta fiind prelungit prin mai multe acte adiţionale pe primarul Onţanu. În plus, Ilie Ciuclea şi Neculai Onţanu au fost colegi de partid la UNPR.

”Pentru imobilul din Str.Vasile Lascăr nr.73-75, sector 2, a fost emisă autorizaţia de construire nr. 174/2 Autorizaţia de construire nr. 174/28.03.2019 a fost emisă conform art. 7 Alin. (5^2), pct. 3 al art. IV din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 7 din 16 martie 2016, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 204 din 18 martie 2016: 'Neînceperea lucrărilor ori nefinalizarea acestora în termenele stabilite conduce la pierderea valabilităţii autorizaţiei, fiind necesară emiterea unei noi autorizaţii de construire. În situaţia în care caracteristicile nu se schimbă faţă de autorizaţia iniţială, se va putea emite o nouă autorizaţie de construire, fără a fi necesar un nou certificat de urbanism'”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea Hotnews.ro.

Articolul integral poate fi citit aici.