Primăria Sectorului 1 se va întoarce în vechiul său sediu în primele luni ale lui 2015

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. (chiliman.ro)

Primăria Sectorului 1 se va muta la începutul anului viitor, în februarie-martie 2015, în vechiul sediu de pe bdul Banu Manta, a anunţat joi edilul sectorului, Andrei Chiliman.

"În februarie-martie vom începe să ne mutăm înapoi în sediul Primăriei de pe Banu Manta, care în momentul de faţă este în refuncţionalizare", a declarat Chiliman, preluat de Agerpres, într-o conferinţă de presă.

Primarul Sectorului 1 a mai declarat că lucrările au costat peste 20 de milioane de lei.

"Consolidarea clădirii s-a făcut cu circa 40 cm de beton armat prin interior, iar toate utilităţile din interior au trebuit să fie demontate. Acum se lucrează la reinstalarea lor în aşa fel încât clădirea să devină funcţională cât mai repede", a explicat edilul.

Chiliman a mai reamintit că lucrările au început în 2007 pentru a fi întrerupte în 2011 de Ministerul Dezvoltării, care avea lucrarea în coordonare. Ulterior aceste opriri (pe care Chiliman le consideră nejustificate), Primăria Sectorului 1 a preluat refuncţionalizarea clădirii pe bugetul său. Licitaţia a fost însă contestată, iar Primăria Sectorului 1 a aşteptat doi ani până când instanţa să pronunţe o soluţie, pentru a putea relua lucrările la sediul din Banu Manta.

În prezent, Primăria Sectorului 1 îşi desfăşoară activitatea într-un imobil situat pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, urmând ca din februarie-martie 2015 să revină în vechiul său sediu.