Primăria Sectorului 3 şi-a propus să refacă cinematograful Gloria

Cinema Gloria
Cinema Gloria (Rezistenţa Urbană, Facebook)

Primăria sectorului 3 şi-a propus să modernizeze cinematograful Gloria, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului local sector 3 de marţi aflându-se un proiect de hotărâre în acest sens, relatează hotnews.

Potrivit documentului, lucrările vor cuprinde înlocuirea tâmplăriei, refacerea terasei, reparaţii şarpantă şi învelitoare, reparaţii faţade, refacerea pardoselii şi refacerea tencuielii şi vor costa maximum 1,5 milioane de euro. Termenul de finalizare este de trei luni.

"Ţinând seama de necesitatea spatiilor de cultură pentru public deficitare în sectorul 3, este necesară includerea Cinematografului Gloria în circuitul bucureştean al cinematografelor moderne, astfel încât să poată deservi activităţilor social-cultural-educative ale sectorului", se arată în expunerea de motive semnată de primarul sectorului 3, Robert Negoiţă,

Cinematograful este în paragină de câţiva ani, acesta aflându-se în administrarea RADEF "România Film". De curând clădirea a fost dată în administrarea primăriei de sector.

Potrivit sursei citate, Consiliul local al sectorului 3 a alocat în aprilie 2015 1,4 milioane de euro pentru amenajarea spaţiului public din faţa cinematografului Gloria, aflat la intersecţia bd. Baba Novac cu C-tin Brâncuşi. Respectivul “spaţiu public” are câteva sute de metri pătraţi, iar cu cele 1,4 milioane de euro urmau să se facă un mic amfiteatru, o fântână arteziană, câteva alei şi să se amenajeze zone verzi. Lucrările la proiect au fost începute din toamna anului trecut, deşi Consiliul local încă nu îşi dăduse acordul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.