Primăria Sectorului 6 a racordat ilegal la Enel iluminatul public dintr-un cartier

(photos.com)

Primăria Sectorului 6, condusă de Rareş Mănescu, a racordat ilegal la Enel iluminatul public din Cartierul Constantin Brâncuşi, scrie B365.ro.

Faptul că primăria nu a respectat procedurile legale a ieşit la iveală după ce Enel a sistat furnizarea energiei electrice pentru iluminatul public în zonă, ceea ce a determinat-o pe locuitoare din Cartierul Constantin Brâncuşi să trimită mai multe sesizări.

Mihaela Tămăşanu, locuitoare a Sectorului 6, a sesizat Enel despre faptul că o echipă a companiei a sistat în data de 10 februarie 2015 furnizarea energiei electrice pentru iluminatul public stradal din Cartierul ANL Constantin Brâncuşi, Zona C (străzile: Aleea Pasărea în Văzduh, Aleea Pupăza cu Moţ, Aleea Cuminţenia Pământului). Aceeaşi sesizare a fost trimisă şi către Primăria Sectorului 6, Cabinetul Primarului Rareş Mănescu, firma Luxten şi Direcţia de Administrare a Fondului Locativ Sector 6.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 i-au răspuns Mihaelei Tămăşanu că lumina a fost oprită pentru că expirase contractul cu Enel şi că acesta este în curs de reînnoire, însă reprezentanţii Enel au susţinut cu totul altceva, respectiv că iluminatul public din zona semnalată a fost racordat ilegal la Enel Distribuţie Muntenia de către Primăria Sectorului 6 care este proprietara instalaţiei de iluminat public din acest cartier de locuinţe pentru tineri.

"În urma verificărilor efectuate şi consultării operatorului Enel, vă informez faptul că în zona cartierului ANL Constantin Brâncuşi reţeaua de iluminat public a fost dezvoltată de către Primăria Sectorului 6, care este proprietara instalaţiei.

Menţionez faptul că întreaga instalaţie de iluminat public a fost racordată ilegal la reţeaua Enel Distribuţie Muntenia.

Vă informez că pentru reglementarea situaţiei, este necesar ca Primăria Sectorului 6 să depună documentaţia pentru obţinerea Avizului tehnic de racordare, respectiv întocmirea contractului de furnizare a energiei electrice prin care să se alimenteze instalaţia de iluminat public", se arată în răspunsul Enel din data de 23 februarie transmis prin e-mail Mihaelei Tămăşanu.

Interesându-se cum stau lucrurile, reporterilor B365 li s-a confirmat că Primăria lui Mănescu a pus în funcţiune iluminatul public din cartier înainte să finalizeze procedurile legale:

"Reţeaua de iluminat public din cartierul Brâncuşi a fost pusă în funcţiune înainte de finalizarea, conform legislaţiei în vigoare, a tuturor paşilor necesari pentru furnizarea energiei electrice şi racordarea la reţeaua de distribuţie a Enel", se arată într-un răspuns al reprezentanţilor Enel formulat la solicitarea B365.ro.

Astfel, potrivit b365.ro, Enel a transmis Primăriei Sectorului 6, care este proprietarul reţelei de iluminat public din cartierul ANL Brâncuşi, "necesitatea de a depune documentaţiile pentru finalizarea acestui racord". Cum Primăria nu s-a conformat în timp util, Enel a sistat furnizarea energiei electrice pentru iluminatul public.

"Suntem obligaţi, conform legislaţiei, să întrerupem alimentarea cu energie electrică până la obţinerea de către beneficiar (n.r. - Primăria Sectorului 6) a unui racord definitiv", au declarat pentru B365.ro reprezentanţii Enel.

Ulterior, Primăria Sectorului 6 a transmis într-un răspuns formulat pentru B365.ro faptul că în data de 19 februarie (la nouă zile după ce iluminatul public a fost întrerupt în cartierul Brâncuşi) a depus cerere de emitere a Avizului Tehnic de Racordare pentru Zona C din Cartierul ANL Constantin Brâncuşi.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au declarat pentru B365.ro că "În anul 2013, au fost realizate lucrări de conectare la reţeaua de iluminat public în întreaga zonă B (88 de stâlpi) şi într-o parte din zona C (52 de stâlpi) a Cartierului „Constantin Brâncuşi". În anul 2014, Primăria Sectorului 6 a investit suma de 200.000 lei în iluminatul public al parcării din zona A, de care beneficiază 250 de familii. Primăria Sectorului 6 are încheiat în această privinţă un contract cu Enel, în virtutea căruia se fac plăţi conform facturilor primite."

"În ceea ce priveşte lucrările realizate în Cartierul Brâncuşi în perioada 2009-2011, precizăm că au fost montaţi stâlpi într-o altă parte a zonei C, în care există numai proprietari care au cumpărat casele prin credit de la ANL. Pentru această zonă, Primăria Sectorului 6, care este proprietarul reţelei de iluminat public, a depus la data de 19 februarie 2015 cerere de emitere a Avizului Tehnic de Racordare. Reprezentanţii Enel ne-au asigurat că cererea pentru avizare şi contract va fi soluţionată cu celeritate", au mai menţionat reprezentanţii Primăriei Sectorului 6, la solicitarea publicaţiei citate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pepagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne