Primăriţa Firea îşi face propria "poliţie". Pe Ciucu îl ia cu fiori reci

Niciuna dintre cele 22 de firme ale primăriţei PSD Gabriela Firea nu-i dă "fiori reci" consilierului liberal Ciprian Ciucu precum cea de securitate, care, susţine el, e un pericol pentru democraţie.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, va avea în subordinea sa forţe para-poliţieneşti, nu mai puţin de 3.300 de oameni, şi-a exprimat nemulţumirea miercuri, pe pagina sa socializare, consilierul general Ciprian Ciucu.

"Niciuna dintre cele 22 de firme ale lui Firea nu-mi dă fiori reci precum asta de securitate. Ştim, de la Max Weber, chestiunea cu monopolul violenţei legitime, care ar trebui să aparţină statutului. Gândiţi-vă ce înseamnă să ai nişte forţe para-poliţieneşti la dispoziţie în Bucureşti, nu mai puţin de 3.300 de oameni! Poţi compromite, infiltra, înăbuşi orice protest. Cu această firmă, deja au privatizat violenţa. Firmele de stat, nu sunt stat, sunt firme", a declarat Ciprian Ciucu.

În opinia consilierului general PNL, este foarte periculos pentru democraţie ca o astfel de firmă, atât de masivă, să existe în Bucureşti.

"Repet, vorbim de Capitală! Aici este şi Guvernul şi Parlamentul şi Preşedinţia! Eu aş zice să ne trezim şi cine are urechi să audă. Uite, două cuvinte cheie: siguranţă naţională! Does the bell ring? Au motivat crearea societăţii prin faptul că legislaţia nu permite Poliţiei locale să angajeze mai mult de 460 de lucrători (procent de 1/5000 de locuitori). Poliţia locală are 67 de poliţişti locali care se ocupă de pază obiective şi protecţie demnitari (Care demnitari?! Primarul General nu este demnitar în înţelesul legii 191/1998, iar SPP este singura entitate care poate asigura protecţia demnitarilor!)", a precizat Ciprian Ciucu.

Liberalul a explicat că, în acest domeniu, nu poate fi vorba de eşec al pieţei iar această firmă poate fi intervenţia cea mai brutală a autorităţii locale în piaţa concurenţială.

"În fine, reţineţi că-şi face firmă de securitate din banii noştri. Daţi mai departe, spuneţi-le şi prietenilor voştri", a conchis Ciprian Ciucu.