Primarul Capitalei a cerut sanctionarea operatorilor de salubritate

(PEDRO ARMESTRE / AFP / Getty Images)

Ca urmare a controalelor efectuate pe tot parcursul noptii trecute de catre Primarul General prof. Dr. Sorin Oprescu si echipa Primariei Municipiului Bucuresti, edilul Capitalei a cerut sanctionarea imediata a tuturor operatorilor de salubritate care nu au actionat eficient pentru deszapezirea strazilor si combaterea poleiului.

In consecinta, reprezentantii Directiei de Inspectie si Control General a Capitalei au trecut la sanctionarea operatorilor de salubritate si a agentilor economici care nu si-au respectat obligatia de deszapezire pana la ora 6.00 a zilei de 19.01.2010.

Deficiente majore au fost constatate in Sectoarele 1, 2, 3 si 5, operatorii din fiecare sector fiind amendati conform legii 51/2006,art.47, alin.3,lit. C cu cate 50.000 RON.

Cei 4 operatori care nu au luat masurile de deszapezire si combatere a poleiului care se impuneau, sunt: Romprest in Sectorul 1, Supercom in Sectorul 2, Rosal in Sectorul 3 si ADP Sector 5.

Inspectorii Primariei au verificat si modul in care agentii economici au curatat pana la pranz trotuarele din fata imobilelor pe care le detin, aplicandu-se mai multe avertismente si amenzi.

Primarul General Sorin Oprescu a convocat urmatorul Comandament de Iarna pentru ora 22.00 a zilei in curs. Si in aceasta noapte Primarul Capitalei si echipa sa vor continua sa supervizeze modul in care operatorii de salubritate isi desfasoara activitatea de deszapezire. In cazul in care vor fi sesizate alte nereguli, Primaria Capitalei va dispune aplicarea de noi sanctiuni.

Arterele cu deficiente:

Sector 1: Calea Grivitei, Calea Victoriei, Bdul. Gheorghe Magheru, Bdul. Nicolae Balcescu, Bdul Ion Mihalache.