Primarul din Năvodari, Nicolae Matei (PSD), reţinut pentru fapte de corupţie

(photos.com)

Nicolae Matei (PSD), primarul din Năvodari, a fost reţinut, vineri, de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, afirmă surse judiciare.

Nicolae Matei a fost condamnat pe 8 aprilie, de Tribunalul Constanţa, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru dare de mită. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa, următorul termen fiind stabilit pe 18 septembrie a.c.

Vineri, primarul PSD a fost reţinut într-un alt dosar. Nicolae Matei a fost audiat la DNA Constanţa, iar ulterior a fost reţinut pentru două presupuse fapte de corupţie şi transportat în arestul Poliţiei Constanţa.

Într-o postare pe Facebook de vineri după-amiază, Nicolae Matei scrie că ”de teama DNA funcţionarii publici refuză să mai semneze şi acte banale”, iar astfel se pierd proiecte europene.

“A fi primar în România de astăzi echivalează cu pierderea libertăţii! Ruşine Parlamentului că nu adoptă legi care să înlăture abuzurile procurorilor! Toţi primarii din România au câte două-trei dosare, dar în niciun oraş nu se deschide o fabrică să mai producem ceva! Funcţionarii publici refuză să mai semneze şi acte banale de frica DNA! Pierdem proiecte europene! Tema corupţiei e falsă şi avem nevoie de conducători care să relanseze economia! Motivul sărăciei şi neajunsurilor e că nu mai producem nimic! România e stat poliţienesc! Nu mă fac vinovat de faptele de care sunt acuzat! Nu pot să scriu neadevăruri şi să bag la puşcărie oameni nevinovaţi!”, scrie primarul în postarea de pe Facebook.

Primarul oraşului Năvodari a fost acuzat de procurorii DNA că, în perioada iunie-octombrie 2012, i-ar fi solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere, denunţător în dosar, să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete, pe care primarul le consideră "abuzive, nejustificate şi motivate politic". În schimbul acestei protecţii, pe 25 octombrie 2012, edilul i-ar fi dat ofiţerului de poliţie două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro.