Primarul din Târgu Mureş: Am avut 4000 de cetăţeni care stăteau cu caii în bloc

Dorin Florea
Dorin Florea (Facebook)

Intrat în prim planul atenţiei publice după ce a propus ca statul să introducă un set de criterii care trebuie îndeplinite de către orice cuplu care vrea să aibă copii, primarul ALDE al municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a pledat din nou la Digi24 pentru necesitatea găsirii unor metode pentru ca romii să nu mai facă copii doar pentru alocaţii, copii pe care apoi nu-i pot creşte corespunzător.

Florea a mai susţinut de mai multe ori să-i ajute pe romii din oraş, însă o categorie importantă ignoră orice ajutor. În fapt, Florea a refuzat să folosească cuvântul romi, aşa cum i-a cerut moderatoarea, insistând că e o ipocrizie să le spui romi când ei se numesc ţigani.

"Aşa se numesc, să terminăm odată cu ipocrizia! Nu e niciun sens peiorativ, ci unul normal, Aşa cum se numeşte chinez, iugoslav, român, dacă dvs. aveţi alte conotaţii...", i-a transmis Florea realizatoarei TV.

Revenind la declaraţiile primarului, acesta şi-a susţinut proiectul afirmând că există în comunitatea romă femei care efectiv fac copii pentru a încasa alocaţii şi că discriminarea nu e că el vorbeşte despre aceste lucruri, ci faptul că în timp ce unii muncesc din greu să-şi crească copiii alţii iau alocaţii de la stat în timp ce nu muncesc deloc.

"Am încercat toate metodele posibile, făcându-le case, drumuri, creând toate condiţiile acestei comunităţi ca să îi integrez social, într-un dialog extraordinar de corect până la un moment dat. Şi mi-am dat seama că o categorie importantă pur şi simplu ignoră absolut orice ajutor care îi este dat, interesează doar banul, nu îi interesează locul de muncă iar când întrebi o fetiţă de 18 sau 17 ani care are 3 copii... copii care se mărită fete la 12 ani. Iar când îţi spune foarte clar în faţă: "a, domnul primar am trei copii, sunt gravidă şi mai fac unul pentru alocaţie, îmi fac banii şi nu trebuie să mai lucrez." (...) Discriminare consider omul care munceşte de dimineaţă până seara, are copii, strânge din dinţi, faţă de unul care nu munceşte nimic şi ia alocaţie, asta e discriminare.

(...) Am avut cel puţin vreo 4.000 de cetăţeni care stăteau cu caii în blocuri. Am preluat un oraş în care.... evul mediu era puţin spus în cartierele în care stăteau ţiganii. Pentru că ţiganii au fost ignoraţi şi trecuţi la periferia societăţii. Am pus la punct toate acestea, şi cartiere, vă arăt oamenii, unde oamenii s-au salvat, vă arăt şcolile, grădiniţa pe care am făcut-o.", a adăugat primarul.

Reamintim că primarul Dorin Florea şi-a exprimat dorinţa ca statul să aibă un rol decizional în ceea ce priveşte aducerea copiilor pe lume. Mai exact, în contextul dezbaterilor aprinse pe tema dublării alocaţiilor pentru copii, Florea susţine că statul ar trebui să introducă un set de criterii care trebuie îndeplinite de către orice cuplu care vrea să aibă copii.

Florea a declarat că propunerea sa nu este “radicală deloc” şi că este una despre care a mai vorbit şi în trecut.

“Eu am (la Tg. Mureş-n.r.) cel mai mare număr de ţigani din ţară (...) Ţiganii sunt o problemă serioasă a României şi ne facem că nu vedem?! (...) De când i-a dezrobit Cuza, au rămas la fel”, a spus el, precizând că „dacă văd trei copii la cerşit, în reţele de pedofilie, sunt nebun să nu intervin ca stat şi să las pe seama Justiţiei”. Mai multe detalii aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne