Primarul ieşean Gheorghe Nichita a fost suspendat din funcţie

Liviu Dragnea, Semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene.  În imagine, Gheorghe Nichita, Liviu Dragnea şi Cristian Adomniţei
Liviu Dragnea, Semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene. În imagine, Gheorghe Nichita, Liviu Dragnea şi Cristian Adomniţei (Epoch Times România)

Primarul ieşean Gheorghe Nichita, acuzat că a folosit Poliţia Locală Iaşi în interes personal, pentru a-şi spiona amanta, a fost suspendat din funcţie, vineri, de şefii Prefecturii Iaşi ca urmare a deciziei magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti de a-l plasa în arest la domiciliu.

Decizia a fost luată după ce acesta a refuzat să se autosuspende sau să demisioneze din funcţie. Potrivit b1.ro, viceprimarul municipiului Iaşi va prelua activităţile pe care le desfăşura Gheorghe Nichita. În cazul în care măsura preventivă va fi mai lungă de şase luni, liderul PSD va fi revocat din funcţie.

Gheorghe Nichita este acuzat de instigare la abuz în serviciu, instigare la infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la infracţiunea de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată.

Persoana pe care o spiona primarul Gheorghe Nichita utilizând poliţia locală era chiar amanta sa. Mai mult, edilul apelase şi la clanul Cordunenilor care avea rolul de a-i speria prietenii acesteia, dar şi la o firmă de detectivi. Primarul voia să ştie unde se află femeia în fiecare clipă, dar mai ales cu cine se întâlneşte.

Pe maşina acesteia se afla montat un GPS, iar prin intermediul unui telefon mobil făcut cadou, care avea instalat în el o aplicaţie de tip "spy", îi erau verificate convorbirile şi toate datele stocate. Filajul, care a avut loc la Iaşi, Cluj, dar şi şi la Suceava, era decontat din banii primăriei.

Potrivit Mediafax, Adina Samson, fosta iubită a primarului le-a declarat marţi jurnaliştilor că a fost lovită de mai multe ori de edil, care o hărţuia şi ameninţa că o va distruge pentru că în septembrie 2014 i-a comunicat că vrea să încheie relaţia, motiv pentru care femeia a depus chiar plângere la Parchet, plângere însoţită de diverse dovezi video şi audio ale hărţuirilor.

Pentru mai multe detalii despre dosarul în care este vizat Gheorghe Nichita intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne