Primarul Oprescu a convocat in aseara un nou Comandament de Iarna

(BRUNO FERRANDEZ / AFP / Getty Images)

Primarul General al Capitalei Sorin Mircea Oprescu a convocat in aseara un nou Comandament de Iarna pentru a evalua modul in care operatorii de salubrizare au actionat pe parcusul noptii si a zilei de ieri, atat in combaterea poleiului cat si in deszapezirea strazilor.

Totodata, directorii Administratiei Spitalelor si ai Asistentei Sociale din Bucuresti au prezentat o situatie a cazurilor de oameni fara adapost din Capitala. Astfel, s-a ajuns la un record de colectare a cetatenilor strazii din ultimii 10 ani, un numar de 300 de persoane fiind adapostite si primind ingrijirile necesare. In continuare, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Ambulanta Bucuresti patruleaza pentru a interveni imediat asupra cazurilor depistate.

Primarul Capitalei a atras atentia ca actiunile de deszapezire trebuie continuate pe toate arterele din oras, dar intensificate in refugiile de tramvai si in zonele de acces pietonal. A cerut de asemenea sa se intervina pe strazile colaterale, iar REBU a fost solicitat sa depoziteze la iesirea orasului, gramezile de zapada formate pe Bulevardele Ferdinand si Regina Elisabeta.

Oprescu a cerut din nou Luxten si RATB sa intensifice interventiile asupra pericolului reprezentat de turturii de gheata formati atat la nivelul stalpilor de iluminat public si in interiorul pasajelor rutiere, cat si la nivelul stalpilor care apartin RATB. El a lansat din nou un apel catre toti cetatenii Capitalei sa ia masurile necesare astfel incat, turturii formati la nivelul balcoanelor, cat si la nivelul acoperisurilor imobilelor, sa fie indepartati in conditii de siguranta pentru a elimina pericolul producerii unor accidente nedorite.

Potrivit inspectorilor Directiei Inspectie si Control General, care au continuat activitatile de verificare in cursul zilei de 24 ianuarie 2010, cu precadere la asociatiile de locatari / proprietari, s-a constatat ca in marea lor parte nu si-au respectat obligatiile ce le revin cu privire la indepartarea ghetei si a zapezii de pe trotuarele din jurul blocurilor. Cu aceasta ocazie, 134 de asociatii de locatari / proprietari din Municipiul Bucuresti au fost sanctionate contraventional cu avertisment.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne