Primarul oraşului Gheorgheni reţinut pentru 24 de ore

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Mezei Janos, primarul oraşului Gheorgheni, judeţul Harghita, a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, relatează B1 TV.

Potrivit sursei citate, edilul este suspectat de abuz în serviciu şi fals, fiind acuzat că s-ar fi implicat în afaceri ilegale cu terenuri.

Măsura preventivă vine după ce luni dimineaţă, procurorii DNA Târgu Mureş au făcut cinci percheziţii în judeţul Harghita, din care una este la sediul primăriei, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.

Primarul Mezei Janos (PCM) a declarat, luni dimineaţă, corespondentului Mediafax că procurorii anticorupţie se află şi la locuinţa sa, precizând că i-au fost cerute ”toate actele în legătură cu Monturist”.

”M-au întrebat în legătură cu Monturist - este firma noastră, a primăriei, unde suntem proprietari cu 48%. Nu ştim ce vor deocamdată, mi-au zis să dau toate actele în legătură cu Monturist. Eu sunt acasă şi sunt (n.r. - procurorii DNA) la mine, şi la primărie, şi nu ştiu pe unde mai sunt, şi ne cer toate documentele. Eu nu am nimic cu chestia asta, este un denunţ, se pare fals, pe care domnii trebuie să-l vadă şi să-l controleze”, a declarat primarul.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat luni, în cadrul unui comunicat de presă, atacurile cu rachete ale separatiştilor pro-ruşi asupra populaţiei civile din oraşul-port ucrainean Mariupol, subliniind totodată faptul că Rusia poartă şi ea o parte din responsabilitatea acestor acte criminale.

"Mă alătur reprezentanţilor Uniunii Europene şi ai Statelor Unite în a considera atacurile asupra populaţiei civile din Mariupol, Ucraina, drept criminale. Responsabilitatea aparţine nu doar separatiştilor ucraineni, ci şi Federaţiei Ruse care participă la înarmarea rebelilor şi nu îşi foloseşte influenţa pentru a detensiona conflictul", a precizat Klaus Iohannis.

România condamnă încălcarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, a continuat preşedintele, dând asigurări că ţara noastră va continua să contribuie la materializarea aspiraţiilor europene şi euroatlantice ale statului vecin.

În contextul recentului atac de la Mariupol, Klaus Iohannis susţine că se justifică menţinerea sancţiunilor împotriva Rusiei, iar "în lipsa participării sale credibile la găsirea unei soluţii politice care să evite pierderi de vieţi omeneşti, trebuie luată în considerare chiar intensificarea acestora."

Amintim că sâmbătă dimineaţa cel puţin 30 de civili, inclusiv copii, au fost ucişi într-un atac cu rachete care a vizat un cartier rezidenţial al oraşului-port ucrainean Mariupol, situat pe ţărmul ucrainean al Mării Negre.

Autorităţile ucrainene au anunţat că pe lângă cei 30 de morţi, au fost rănite cel puţin 102 persoane, dintre care cel puţin 30 în stare gravă, confirmând temerile că numărul victimelor va creşte în aceste zile.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat duminică că mai multe conversaţii radio şi telefonice interceptate dovedesc că separatiştii au fost responsabili pentru atacul cu rachete asupra oraşului sud-estic Mariupol - singurul oraş din estul Ucrainei care se află sub controlul forţelor de la Kiev.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne