Primarul Pandele a fost exclus din PSD chiar de soţia sa, Gabriela Firea

Florentin Pandele a fost exclus din PSD după ce a ales să candideze ca independent pentru un nou mandat la Primăria oraşului Voluntari. Surprinzător, edilul a fost exclus chiar de soţia lui, Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei.
Florentin Pandele
Florentin Pandele (Facebook.com/Florentin Pandele)

Organizaţia PSD Voluntari l-a exclus din partid pe Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari, după ce edilul a ales să candideze independent pentru un nou mandat. Decizia a primit undă verde chiar de la PSD Ilfov, organizaţia judeţeană condusă de soţia lui Pandele, Gabriela Firea.

"După cum ştiţi, primarul din Voluntari, Florentin Pandele, încearcă să îi inducă în eroare pe locuitorii oraşului şi s-a înscris în cursa pentru primărie din postura de independent, deşi până recent a fost membru al PSD. Potrivit legii, un primar îşi pierde mandatul dacă acesta demisionează din partid, dar şi-l păstrează dacă este exclus.

Pentru a se înscrie ca independent la alegeri, Pandele a găsit o soluţie foarte ingenioasă: fiind membru al PSD Ilfov, organizaţie condusă de soţia sa, Gabriela Firea, aceasta şi-a exclus din partid propriul soţ! Potrivit statutului, un primar poate fi dat afară din partid de organizaţia judeţeană din care face parte. Domnul Pandele a rămas fără PSD, dar ce contează dacă îţi păstrezi funcţia de primar?", a fost reacţia liberalilor, prin vocea candidatului PNL la primăria Voluntari, Florin Secară.

Liberalul susţine că acest lucru i-a fost confirmat inclusiv de prefectul judeţului Ilfov, care i-a oferit un răspuns "tragic-comic" pentru cuplul Pandele-Firea: "Florentin Pandele, primarul din Voluntari, a fost exclus din PSD pe 7 aprilie. PSD - Organizaţia Voluntari ne-a adus la cunoştinţă că începând cu data de 07.04.2016, domnului Florentin Pandele i-a fost retras sprijinul politic şi a fost exclus din rândul membrilor PSD".

"Ceea ce încearcă să facă Pandele-Firea prin această mişcare este foarte transparent: să inducă în eroare nu doar pe locuitorii oraşului Voluntari, dar şi pe cei din Bucureşti. După cum ştiţi, PSD are propriul candidat în Voluntari, dar această încercare penibilă de delimitare nu o să le producă niciun avantaj. Dimpotrivă, oamenii sunt deranjaţi de faptul că prin această mişcare politică, locuitorilor din Voluntari şi Bucureşti li se insultă inteligenţa.

De ce a dorit Gabriela Firea să se delimiteze de Florentin Pandele şi ca într-o glumă proastă să îl dea afară din partid? De ce ea poate candida la Bucureşti sub sigla PSD, dar la Voluntari Florentin Pandele s-a înscris în cursă independent, ba mai mult, PSD are propriul candidat? Acestea sunt întrebări la care trebuie să răspundă atât Florentin Pandele, dar şi Liviu Dragnea şi mai ales, Gabriela Firea", a mai precizat Florin Secară.

Reacţia lui Pandele

"Având în vedere că am decis să candidez independent la Primăria oraşului Voluntari, hotărârea de a fi exclus din PSD mi se pare statutară, firească. Nu pot să spun că mă avantajează statutul de candidat independent, pentru că pornesc de la zero, nu mai beneficiez de scorul partidului la nivel naţional. Deşi cu strângere de inimă, am luat această decizie pentru a nu-i face rău soţiei mele, care este candidatul PSD la Primăria Generală a Capitalei, dar şi pentru a nu fi acuzat că mă folosesc de procentele partidului în care soţia mea are o funcţie importantă.

Am candidat de trei ori ca membru PSD la Primăria Voluntari şi am reuşit să transform, împreună cu echipa mea, o comună într-un oraş. Acum suntem pe cont propriu, în faţa cetăţenilor. Rămân un om ataşat valorilor de stânga, provin dintr-o familie modestă, de oameni muncitori, înţeleg greutăţile oamenilor. Care e cea mai mare realizare a ultimilor ani? Faptul că am construit un spital, când alţii închideau spitale, şi că înălţăm o Catedrală care va dăinui peste veacuri", a declarat Pandele, pentru stiripesurse.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne