Primarul PSD al Sectorului 2, somat să-şi dea demisia. Consilierii USR acuză încălcarea unei decizii judecătoreşti

Primarul Sectorului 2, Toader Mugur Mihai
Primarul Sectorului 2, Toader Mugur Mihai (Facebook)

Consilierii USR cer demisia primarului Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, pentru că întârzie adoptarea unui caiet de sarcini al licitaţiei pentru serviciile de salubritate, încălcând dispoziţiile unei hotărâri judecătoreşti, reiese dintr-un comunicat de presă remis redacţiei de Uniunea Salvaţi România.

"- Contractul de salubritate curent a fost semnat acum 19 ani, iar o nouă licitaţie ar fi trebuit organizată încă din 2004;

- Până astăzi, 14 septembrie 2018, Primarul PSD al Sectorului 2 ar fi trebuit să elaboreze caietul de sarcini al licitaţiei pentru serviciile de salubritate;

- Primarul PSD al Sectorului 2 a fost obligat să elaboreze caietul de sarcini de o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie;

- Primăria Sectorului 2 tergiversează organizarea unei licitaţii pentru serviciile de salubritate prin neadoptarea caietului de sarcini."

Consilierii USR semnalează astfel o situaţie de încălcare a legii în cadrul Primăriei Sector 2:

"Primarul Sectorului 2 refuză să execute o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, tergiversând culpabil punerea în aplicare a unei decizii a Consiliului Concurenţei din 2009 care obligă Primăria să organizeze o licitaţie publică pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare. Un prim pas spre realizarea acestei obligaţii care îi revine primarului este elaborarea unui caiet de sarcini pentru licitaţie. În paralel, în cadrul documentului “Strategie Locală de Dezvoltare Durabilă” se observă că salubritatea este principala problemă invocată de cetăţenii din Sectorul 2."

Puţină istorie

"Contractul curent, cu Supercom S.A., pentru servicii de salubrizare în Sectorul 2, a fost semnat la data de 25 octombrie 1999 de către Primăria Municipiului Bucureşti, cu o valabilitate de 5 ani.

Prin decizia nr. 58 din 13 noiembrie 2009 Consiliul Concurenţei a solicitat organizarea unei licitaţii publice, în condiţiile în care, prin prelungirea contractului după 2004, societatea contractantă era avantajată şi, implicit, era împiedicată concurenţa şi încălcată legea în vigoare.

Prin sentinţa civilă nr. 2774 din 28 octombrie 2015, Curtea de Apel Bucureşti a obligat Primăria Sectorului 2 să elaboreze în termen de trei luni caietul de sarcini. În 14 iunie 2018, prin decizia civilă nr. 2578, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti. Primarul Sectorului 2 refuză să respecte această hotărâre judecătorească. Astăzi, 14 septembrie, a expirat termenul până la care primarul ar fi trebuit să elaboreze caietul de sarcini al licitaţiei pentru serviciile de salubritate.

Deşi încă din 15 februarie 2018 ar fi trebuit să existe un caiet de sarcini elaborat de către un consultant, Primăria Sectorului 2 nu a prezentat şi nu prezintă Consiliului Local spre aprobare caietul de sarcini.

Prelungirea nelegală a contractului de salubritate semnat în 1999 încalcă flagrant legea şi alimentează nemulţumirile cetăţenilor din sector, vădit deranjaţi de calitatea slabă a serviciilor prestate de firma de salubritate, precum şi de preţul serviciilor obţinut prin negocieri oculte în locul unei licitaţii transparente şi organizate în mod legal."

Soluţiile propuse de consilierii USR

Consilierii USR Sector 2, prin liderul de grup, domnul Adrian Alexandru, au depus încă din 2017 un proiect de hotărâre privind caietul de sarcini care să fundamenteze organizarea unei licitaţii pentru serviciul de salubritate.

"Primarul Sectorului 2 încalcă legea şi sfidează cetăţenii şi deciziile Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Solicităm demisia primarului care nu vrea să elaboreze un caiet de sarcini, care nu poate să asigure reparaţia străzilor din administrare întrucât timp de doi ani nu a încheiat un contract de reparaţii şi care este vizibil depăşit de problemele pe care le ridică administrarea sectorului 2. Cetăţenii Sectorului 2 se întreabă pe bună dreptate cine este primarul Sectorului 2, activitatea domniei sale fiind cu greu vizibilă",a declarat Adrian Alexandru.

Puteţi afla mai multe despre toate proiectele propuse de USR Sector 2 intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne