Primarul unui oraş din Guatemala, ars de viu pentru atacarea unui rival politic

Localnicii unui oraş din Guatemala au dat foc primarului, pe care l-au suspectat că a ordonat un atac armat asupra unui politician rival.
Un bărbat plânge lânga sicriul primarului Bacilio Juracan, în oraşul Concepcion, Guatemala.
Un bărbat plânge lânga sicriul primarului Bacilio Juracan, în oraşul Concepcion, Guatemala. (Captură Foto)

Primarul oraşului Concepcion din provincia Solola, Guatemala, a fost bătut şi ars de viu duminică de o mulţime de oameni furioşi, care l-au suspectat că a ordonat un atac asupra unui rival politic.

Localnicii au considerat că primarul Basilio Juracan a ordonat anterior un atac asupra familiei lui Lorenzo Sequec, în urma căruia au murit două femei şi alte 5 persoane au fost rănite.

În luna septembrie, Juracan l-a învins pe Sequec, care a candidat la alegerile pentru funcţia de primar al oraşului Concepcion.

După ce a pierdut alegerile municipale, Sequec l-a acuzat pe Juracan că a folosit în mod abuziv fondurile oraşului şi a cerut o investigaţie în acest sens.

Duminică, în timp ce Sequec şi membrii familiei sale călătoreau pe un drum local au fost atacaţi de aproximativ 10 bărbaţi înarmaţi neidentificaţi, aflaţi într-un camion roşu. Bărbaţii au tras asupra maşinii lui Sequec şi au fugit.

Fiica lui Sequec şi o nepoată au fost ucise şi alţi patru membri ai familiei sale au fost răniţi.

După ce au auzit ştirea despre raid, localnicii au atacat mai multe locuinţe care aparţineau rudelor primarului.

Apoi au atacat locuinţa primarului, l-au târât afară, l-au bătut şi i-au dat foc.

Poliţia a ajuns prea târziu la faţa locului pentru a-l salva pe primar. Totuşi, poliţiştii au reuşit la timp să oprească mulţimea furioasă să incendieze primăria oraşului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe