"Primul beneficiar al graţierii este Liviu Dragnea" - Deputat USR despre "dreptatea până la capăt" a PSD/ALDE

Prin proiectele vizând graţieri şi modificări ale Codului Penale, PSD/ALDE îşi arată adevăratele priorităţi: scăparea corupţilor de închisoare şi păstrarea averilor acestora, susţine deputatul USR Matei Dobrovie, arătând că unul din principalii beneficiari ai acestor legi ar fi însuşi Dragnea.
Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Cornel Brad)

Primul beneficiar al proiectului de lege a graţierii pregătită de coaliţia la putere este Liviu Dragnea, opinează deputatul USR Matei Dobrovie.

Deputatul reaminteşte că Dragnea are deja o condamnare definitivă cu suspendare - cea din dosarul fraudării referendumului din 2012 - În acest context, o a doua condamnare ar fi automat cu executare. Însă, ordonanţa de urgenţă a guvernului Grindeanu prevede ca toate pedepsele cu suspendare să fie graţiate. Drept urmare, Dragnea ar scăpa de prima condamnare, argumentează Dobrovie.

"Argumentul PSD este de-a dreptul halucinant. Pretextul pentru urgenţa graţierii a fost supra-aglomerarea închisorilor şi banii pe care statul român trebuie să-i plătească pentru că deţinuţii sunt ţinuţi în condiţii inumane şi au câştig de cauză la CEDO. Graţierea persoanelor care au pedepse cu suspendare nu are însă nicio legătură cu închisorile pline, căci respectivii nu intră după gratii." remarcă deputatul.

Nu în ultimul rând, Matei Dobrovie reaminteşte că prin iniţiativa legislativă vizând modificări ale Codului Penal, Liviu Dragnea scapă şi de una din acuzaţiile din al doilea dosar, în care e trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual.

"De ce? Pentru că în acest dosar prejudiciul este de doar 100 de mii de lei, iar ordonanţa guvernului Grindeanu spune că abuzul în serviciu mai este infracţiune doar dacă prejudiciul depăşeşte 200.000 de lei. Cum s-a stabilit această sumă, nu este deloc clar.", afirmă deputatul.

"Concluzia: ”Dreptate până la capăt” pentru corupţii şi penalii PSD/ALDE. Ordonanţele de urgenţă produc efecte imediat ce sunt publicate în Monitorul Oficial, indiferent dacă vor fi atacate ulterior la CCR. Lipsă totală de transparenţă, de dezbatere în Parlament şi în societate şi o grabă suspectă a actualei puteri. PSD/ALDE îşi arată adevăratele priorităţi: scăparea corupţilor de închisoare şi păstrarea averilor acestora. Măsurile populiste şi creşterile nesustenabile de tot felul au fost menite să adoarmă populaţia. Domnilor, nu mai merge aşa. Oamenii au ieşit în stradă pentru că nu mai suportă ca penalii să se plaseze deasupra legii. Nu veţi câştiga bătălia asta.", îşi încheie Dobrovie postarea pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne