Prinţul George, al treilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, împlineşte un an

Ducesa de Cambridge, Kate Middleton şi Prinţul George.
Ducesa de Cambridge, Kate Middleton şi Prinţul George. (youtube.com)

Prinţul George, al treilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, va sufla marţi în prima lumânare din tortul aniversar în cadrul unei petreceri private organizate de părinţii săi, la care - potrivit presei britanice - a fost invitată şi regina Elisabeta, alături de alţi membri ai familiei şi prieteni.

În timp ce prinţul William şi-a petrecut prima zi de naştere departe de părinţii săi, prinţul Charles şi Diana, care erau în turneu în Canada, el şi soţia sa Kate au ales să serbeze împlinirea unui an de către fiul lor 'în cadru privat, cu membri apropiaţi ai familiei şi prieteni la Palatul Kensington', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al cuplului.

Bunicul 'superbului' George, prinţul Charles, şi soţia sa Camilla, care se află în Scotia, nu vor fi prezenţi la petrecere.

În dorinţa de a afişa o imagine de normalitate, cuplul regal a ales o aniversare clasică pentru un copil de această vârstă, departe de bliţuri şi camere de filmat, acasă, cu prăjituri gătite de mama sa, în prezenţa familiei şi în special a străbunicii, conform presei britanice.

Dar pentru a satisface apetitul foarte mare al mass-media naţionale şi internaţionale, părinţii viitorului rege al Angliei au consimţit să publice trei fotografii oficiale ale micuţului.

Prima, difuzată duminică, îl arată pe prinţul George mergând singur, cu încredere, cu braţele în aer şi privirea hotărâtă. Acesta a fost făcută la începutul lunii iulie în timpul unei vizite la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, unde William şi Kate l-au adus pe fiul lor pentru a vedea o expoziţie de fluturi.

Una dintre cele două făcute publice luni seara îl prezintă pe micul prinţ fascinat de un fluture, un frumos morfo albastru, aşezat pe mâna tatălui său. Copilul, aşezat pe o bancă cu părinţii săi, pare gata să prindă insecta delicată.

Cealaltă fotografie prezentată luni seara prezintă trio-ul regal fixând cu privirea un obiect care nu se vede în imagine, situat undeva deasupra capetelor lor, probabil un fluture.

Cuplul regal a ataşat acestor fotografii un scurt mesaj de mulţumire dedicat tuturor celor cu care s-au întâlnit în cursul acestui an, în ţară şi în afara ţării, pentru dorinţele lor călduroase şi generoase şi pentru urările lor de bine adresate lui George şi familiei.

Precedenta fotografie oficială a lui George a fost făcută publică în ziua sărbătorii mamelor în Marea Britanie, la 30 martie. În vârstă de opt luni atunci, prinţul a pozat alături de părinţii săi, William şi Kate, şi de câinele lor Lupo, la fereastra casei lor din Palatul Kensington.

Potrivit unui nou sondaj publicat marţi şi realizat pe un eşantion de 1.025 de persoane de Viewsbank, 24% din britanici au o imagine mai bună a familiei regale de la naşterea micul prinţ şi 50% spun că acesta a îmbunătăţit imaginea familiei regale.

George Alexander Louis, născut la 22 iulie 2013, la ora 04.24, nu avea decât 27 de ore de viaţă când a apărut pentru prima dată în lume, înfăşurat într-o pătură albă în braţele mamei sale, apoi în cele ale tatălui, în faţa a aproximativ 200 de jurnalişti înghesuiţi la intrarea în maternitatea St. Mary din Londra.

A doua apariţie oficială în public a lui George a fost la botezul său, trei luni mai târziu.

El a participat apoi, în aprilie anul acesta, la primul său angajament public oficial, în timpul unui turneu al familiei în Australia şi Noua Zeelandă, jucându-se cu copii de vârsta lui la reşedinţa guvernatorului general al Noii Zeelande din Wellington.

Apariţiile publice ale prinţului George amintesc de ceea ce face ca monarhia să fie atât de durabil populară: umanitatea sa, a comentat Daily Telegraph, un ziar conservator foarte favorabil familiei regale.