Prinţul Paul s-ar putea trezi că-şi pierde numele. Sebastian Bodu i-a pregătit o "surpriză"

Nemulţumit că prinţul Paul - proaspăt inculpat în dosarul Truică - şi-a luat numele de "Al României", avocatul Sebastian Bodu a decis să ia atitudine.
Prinţul Paul
Prinţul Paul (printulpaulderomania.ro)

Sebastian Bodu a cerut Primăriei Sectorului 1 din Capitală anularea actului administrativ prin care cetăţeanul român Lambrino Paul şi-a luat numele de "Al României".

"Spuneam acum vreo două luni că vreau să îl las pe Prins Pol fără numele nesimţit de "AL ROMÂNIEI". Azi am depus la Primăria Sectorului 1 plângerea prealabilă, în cadrul procedurii de contencios administrativ. Dacă răspunsul este negativ sau nu mi se răspunde în 30 de zile, ne vedem la Cremenal. Mă rog, mă văd eu cu avocatul lui Prins Pol, că el e în arest la domiciliu.

Pe scurt, printr-o golănie, în 2003, Lambrino Mircea Grigore (tatăl lui Prins Pol şi fiul Regelui Carol al II-lea) a cerut şi a obţinut schimbarea numelui pe cale administrativă, în AL ROMÂNIEI Mircea Grigore, invocând că acesta a fost numele tatălui său, care l-a recunoscut. Acest lucru este fals, Lambrino Mircea Grigore nu a fost recunoscut de Carol al II-lea, ci de o instanţă portugheză, la doi ani după moartea regelui. Mai mult, numele de familie al lui Carol al II-lea nu a fost "Al României", ci Hohenzollern şi, după abdicare, Caraiman", a scris marţi, pe contul său de Facebook, Sebastian Bodu.

Potrivit avocatului, din prostie sau rea-voinţă, funcţionarii Primăriei au acceptat să transforme un titlu protocolar ("de România" sau "al României"), ataşat celui de ASR sau Majestate, în nume de familie, ceea ce este ilegal din două motive: (i) încalcă procedura de schimbare a numelui pe cale administrativă şi (ii) încalcă ordinea publică.

După ce Lambrino Mircea Grigore a obţinut schimbarea numelui în acest fel, Prins Pol a cerut şi a obţinut şi el acelaşi lucru în 2004, motivând că vrea să poarte acelaşi nume cu tatăl său.

"Deci, dragă Prins Pol, dacă numele de Hohenzollern nu te coafează, poţi să ceri să te cheme Caraiman, dar nu Al României. Cum îţi sună?", întreabă Sebastian Bodu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne