Prinţul Philip se retrage din toate obligaţiile regale. The Sun anunţă, din greşeală, moartea prinţului

Palatul Buckingham a anunţat că Prinţul Philip se va retrage din toate angajamentele legate de Coroană în acest an. Anunţul a fost făcut după o întâlnire de urgenţă în cursul nopţii de miercuri spre joi.
Prinţul Philip al Marii Britanii.
Prinţul Philip al Marii Britanii. (Getty Images)

Prinţul Philip al Marii Britanii, soţul în vârstă de 95 de ani al Reginei Elisabeta a II-a, a decis să renunţe la îndatoririle sale regale începând cu toamna acestui an, a anunţat Palatul Buckingham într-o declaraţie publicată joi.

Prinţul, cunoscut şi sub numele de Ducele de Edinburgh, are suportul deplin al reginei, se mai arată în declaraţie. “Prinţul Philip va participa la angajamentele programate anterior, începând de astăzi şi până în luna august, atât individual cât şi în compania Reginei”.

Palatul a anunţat că Ducele, care va împlini 96 de ani în luna iunie, va continua să conducă numeroase organizaţii caritabile, deşi “nu va juca un rol activ şi nu va mai participa la evenimente”. Regina, în vârstă de 91 de ani, îşi va păstra programul complet al angajamentelor oficiale, cu suportul membrilor familiei regale, potrivit declaraţiei.

Atât Prinţul Philip, cât şi Regina şi-au redus activităţile în viaţa publică în ultimii ani, transmiţând multe responsabilităţi Prinţului Charles - fiul şi moştenitorul lor -, precum şi nepoţilor - prinţii William şi Harry.

Ziarul britanic The Sun, deţinut de Rupert Murdoch, a făcut o eroare grosolană, postând un articol în care a anunţat că Ducele de Edinburgh a murit la vârstă de 95 de ani.

O greşeală similară a fost făcută şi de diverse mass media franceze care au publicat articole despre moartea Prinţului Philip.

Articolul din The Sun a fost şters la câteva minute după publicarea sa, dar a continuat să apară în căutările de pe Google.

http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/prince-philip-dead-queen-elizabeth-ii-the-sun-mistake-buckingham-palace-emergency-meeting-royal-a7716861.html

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe