Prisăcariu: Responsabilă cu informarea din Ministerul Justiţie ia 18.000 lei lunar ca să ascundă date publice

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu
Jurnalistul Cătălin Prisăcariu (paginadepolitica.ro)

Într-un nou articol publicat pe blogul personal - "Tupeu şi nesimţire la Ministerul Justiţiei: ia 18.000 lei lunar ca să ascundă date publice" - jurnalistul Cătălin Prisăcariu o acuză pe responsabila cu informarea publică din Ministerul Justiţie, Ana I. Mihăilă, că, deşi este plătită cu o grămadă de bani, nu îşi face meseria cum trebuie.

"De când am citit declaraţia de avere a Anei I. Mihăilă de la Ministerul Justiţiei, depusă acum o lună, sunt în şoc. Atât de stupefiat sunt încât îmi doresc ca România să fie în locul Greciei, să falimentăm dracului ţara asta condusă de unii care ne iau pe toţi de sclavi şi idioţi. Astfel, măcar, nu i-am mai plăti pe tupeiştii ăştia nesimţiţi.

Dar să revenim: ia uitaţi-vă la declaraţia de avere a Anei I. Mihăilă, capitolul de venituri salariale. V-aţi uitat? Da? Bun, deci aţi văzut, negru pe alb, că Ana I. Mihăilă a încasat de la Ministerul Justiţiei, în 2014, 215.050 lei, adică 18.000 lei lunar. Sau 4.000 de euro lunar, la un curs de 4,5 lei pe euro. PATRU MII DE EURO!!! LUNAR!!! Din bani publici, desigur.

Vă gândiţi, probabil, că Ana I. Mihăilă face ceva foarte important, chiar strategic, de interes naţional la Ministerul Justiţiei, dacă încasează cam de două ori mai mult decât preşedintele ţării, nu? Ei bine, nu: Ana I. Mihăilă lucrează la departamentul de comunicare al Ministerului Justiţiei. Iar în calitatea asta nu răspunde nici măcar la telefon dacă vreun jurnalist are cretina idee să o întrebe ceva. Că nu vrea muşchiul ei întreţinut cu patru mii de euro lunar din bani publici.

Totuşi, Ana I. Mihăilă face ceva la Ministerul Justiţiei: răspunde în scris la solicitările de informaţii publice primite de la jurnalişti. Numai că răspunde că nu poate să răspundă, că cică e interzis de lege. Mie, de exemplu, mi-a răspuns că nu poate să-mi spună care sunt membrii unei comisii a Ministerului Justiţiei, comisie care se ocupă cu anchetarea de magistraţi. Că cică sunt date personale la mijloc şi legea nu permite dezvăluirea numelor unor oameni care lucrează pentru Ministerul Justiţiei!

Habar n-am dacă politrucul de Cazanciuc, bunul prieten al lui Viorel, ştie ce face Ana I. Mihăilă de patru mii de euro lunar din bani publici. Dar am de gând să aflu.

P.S. Mai târziu, voi publica articolul care arată şi care e miza secretizării acelei comisii de anchetă", scrie jurnalistul Cătălin Prisăcariu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.