Priveghi în Moscova pentru victimele inocente ale conflictului din Ucraina

Mii de persoane s-au adunat în timpul weekendului la un priveghi în amintirea vieţilor inocente care s-au pierdut în conflictul din Ucraina.

Peste 17.000 de persoane au venit sâmbătă la priveghiul desfăşurat în complexul Poklonnaia Gora din Moscova, care comemorează cel de-al Doilea Război Mondial.

Cifra participanţilor a ajuns să fie de şase ori mai mare decât numărul anticipat de organizatori în cererea depusă pentru a găzdui evenimentul, a raportat Interfax. Poliţia din Moscova plănuieşte să-i amendeze pe organizatori pentru acest lucru.

Evenimentul a încercat să se axeze pe vieţile pierdute în conflict, în defavoarea diviziunilor politice. Cu toate acestea participanţii şi-au manifestat susţinerea pentru poporul ucrainean şi au cerut o investigaţie internaţională privind presupusele crime de război comise în estul tumultos al Ucrainei.

Site-ul de ştiri RBC a raportat că participanţii au venit din şase oraşe ruse pentru a-şi depune omagiile.

Priveghiul a fost organizat la scurt timp după ce insurgenţii pro-ruşi din estul Ucrainei au susţinut că au descoperit un mormânt conţinând cadavrele a patru persoane presupus ucise de forţele ucrainene.

În aceeaşi zi, activiştii au deschis un banner în faţa ambasadei Statelor Unite din Moscova încercând aparent să învinovăţească Washingtonul pentru decesele din rândul civililor, care s-au petrecut în estul Ucrainei.

”Civili inocenţi împuşcaţi în regiunea Doneţk. Este asta democraţia ta reală, Obama?”, se preciza pe banner.