Proaspăt căsătorită, Amal Clooney este desemnată cea mai influentă femeie din Londra

Amal şi George Clooney
Amal şi George Clooney (ANDREAS SOLARO/AFP/Getty Images)

Avocata specializată în drepturile omului Amal Clooney, proaspăt căsătorită cu celebrul actor american George Clooney, a fost desemnată cea mai influentă femeie din Londra, informează contactmusic.com, citat de Mediafax.

Amal Clooney, care s-a căsătorit în luna septembrie la Veneţia, a lăsat în urmă poziţia de avocată de succes, devenind o vedetă mondială, recunoscută ca fiind cea mai influentă femeie din Londra, au relatat jurnaliştii de la Evening Standard, autorii acestei liste anuale.

Clasându-se pe locul l, avocata britanică de origine libaneză, în vârstă de 36 de ani, a reuşit să le depăşească pe toate celelalte femei din acest top al influenţei, întrecându-le pe Victoria Beckham (locul al 19-lea), pe Malala Yousafzai, laureata premiului Nobel pentru Pace din acest an (locul al 12-lea) şi pe cântăreaţa Kate Bush (locul al 16-lea).

Amal Clooney se plasează pe locul al 4-lea şi în clasamentul celor mai influenţi oameni din Londra. Pe primele locuri în acest top sunt George Osborne, ministrul de Finanţe al Marii Britanii; Boris Johnson, primarul Londrei şi Demis Hassabis, creatorul DeepMind Technologies, o companie specializată în inteligenţa artificială.

Conform jurnaliştilor de la Evening Standard, acest rezultat excepţional al elegantei avocate Amal Clooney, fostă Alamuddin, s-ar datora activităţilor profesionale şi nu statutului ei de "soţie a lui George Clooney". Aceasta lucrează în prezent cu o comisie internaţională ce vizează retrocedarea către Grecia a frizelor Parthenonului, expuse în prezent la British Museum din Londra.

Ducesa Catherine de Cambridge nu a fost nominalizată în acest clasament al doamnelor influente din Marea Britanie, cu toate că aceasta a ocupat primul loc în 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe