Proaspăt scăpat din puşcărie, Guzman îl ameninţă pe Donald Trump

Joaquin "El Chapo" Guzman, cel mai căutat traficant de droguri din lume, prins de trupele speciale (arhivă)
Joaquin "El Chapo" Guzman, cel mai căutat traficant de droguri din lume, prins de trupele speciale (arhivă) (youtube.com)

Baronul mexican al drogurilor cunoscut sub numele El Chapo s-a lăudat pe Twitter în legătură cu evadarea sa dintr-o închisoare de maximă securitate, a luat peste picior autorităţile şi l-a ameninţat pe candidatul prezidenţial american Donald Trump, anunţă Daily Mail.

Joaquin Guzman, liderul miliardar al puternicului Cartel Sinaloa, a evadat sâmbătă seara din închisoarea Altiplano, situată la aproximativ 80 km de Mexico City, au declarat oficialii securităţii.

Evadarea s-a realizat printr-un tunel lung de 1,5 km – dotat cu guri de aerisire, tuburi de oxigen şi electricitate – care pornea de sub celula sa şi ducea către o clădire aflată în construcţie în apropierea închisorii. Guzman a beneficiat şi de o motocicletă pentru a-şi grăbi evadarea.

După evadarea sa, Guzman a postat mesaje pe Twitter şi l-a atacat pe Donald Trump, care declarase că baronul drogurilor întruchipează “tot ceea ce merge rău în Mexic”. Guzman a declarat că îl “va bate” pe magnatul american din domeniul imobiliar, care a luat în serios această ameninţare.

Conform publicaţiei TMZ, Trump a cerut FBI-ului să investigheze sursa contului de pe Twitter care l-a avertizat că îi va părea rău pentru că a vorbit împotriva Mexicului.

Miliardarul l-a atacat şi pe preşedintele mexican Enrique Peña Nieto, susţinând: “Şi tu, @EPN, nu mă numi delicvent doar pentru că dau oamenilor de lucru, spre deosebire de tine, politician laş ce eşti.”

Contul baronului drogurilor a devenit destul de activ ieri, iar mulţi analişti consideră că însuşi Guzman a trimis mesajele de victorie precum şi cele de ameninţare cu moartea către cei care aparent l-ar fi trădat, incluzându-l pe El Chabelo, actual lider întemniţat al cartelului rival Los Zetas.

Guzman a scris: “Primul care va muri va fi El Chabelo, pentru că a vrut să putrezesc în închisoare”. Apoi, el a oferit indicii că autorităţile au participat la evadarea sa, postând mesajul: “Câinele (jargon folosit pentru guvernul mexican) dansează pentru bani şi eu l-am cumpărat”.

Guzman a mai scris pe Twitter că nu există nicio închisoare suficient de spaţioasă pentru un pitic mare. El Chapo înseamnă “pitic” în limba spaniolă, iar Guzman are doar 167 înălţime.

El Chapo a mai evadat dintr-o închisoare de maximă securitate în 2001, când s-a ascuns într-un coş cu lenjerie murdară. În acea evadare a beneficiat de ajutorul unor gardieni ai închisorii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.