Problema refugiaţilor pe care îi va primi România, în atenţia CSAT

Victor Ponta şi Bogdan Aurescu la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, 2 septembrie 2015
Victor Ponta şi Bogdan Aurescu la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, 2 septembrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Numărul de refugiaţi pe care îi poate primi România este o problemă ce se va discuta în Consiliului Suprem de Apărare al Ţării, a anunţat, miercuri, premierul Victor Ponta.

"O să avem o discuţie în cadrul CSAT, am discutat şi cu preşedintele, ministrul de Interne, vicepremierul este cel care elaborează toate documentele şi la final vă anunţăm. Vă pot spune doar un singur lucru, că nu stăm cu mâinile în sân, că suntem pregătiţi, însă important este ca deciziile şi comunicarea să le facem coordonat", a declarat premierul Ponta, citat de Medaifax.

Întrebat despre data în care vor veni primii refugiaţi în ţara noastră, primul ministru a replicat:

"Dacă o să avem CSAT şi ne prezintă vicepremierul, ministrul de Interne documentele şi le aprobăm, atunci vom comunica. Vreau doar încă o dată să spun că suntem pregătiţi."

În ceea ce priveşte posibilitatea unui eventual atac terorist în România, ca urmare a primirii refugiaţilor, premierul Ponta consideră că riscurile ca un astfel de lucru să se înâmple sunt mici.

"Problema noastră nu este asta, problema noastră este că unii politicieni, din populism sau pentru că nu-i mai băgaţi dumneavoastră în seamă, fac tot felul de declaraţii aberante. Să nu primim musulmani că sunt toţi terorişti, ceea ce e o aberaţie, ştie orice om normal, şi că trebuie să închidem graniţele, să nu primim pe nimeni. Serios? Dar când românii au mers în Europa, ne-a plăcut. Cum adică să închidem graniţele? Trebuie să mergem într-o politică europeană", a afirmat Victor Ponta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.