Probleme în "Paradis" / Poliţia îl anchetează pe fostul şef al căilor ferate ruseşti Iakunin

Fostul şef al companiei feroviare ruse este investigat pentru corupţie, acest lucru fiind surprinzător cu atât mai mult cu cât Vladimir Iakunin este văzut ca un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.
Fostul şef al Căilor Ferate ruseşti, Vladimir Iakunin.
Fostul şef al Căilor Ferate ruseşti, Vladimir Iakunin. (Captură Foto)

Autorităţile ruseşti au lansat o investigaţie privind activitatea fostului şef al Căilor Ferate ruseşti, Vladimir Iakunin, a scris vineri pe blogul său Alexei Navalni, un lider al opoziţiei politice ruse.

Investigaţia a fost iniţiată la cererea Fundaţiei pentru Anticorupţie, care a fost înfiinţată de Navalni.

Iakunin, care a condus compania de stat a Căilor Ferate ruseşti timp de peste 10 ani, a demisionat în august 2015 şi este considerat un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Fundaţia lui Navalni l-a acuzat în repetate rânduri pe Iakunin de corupţie. Conform liderului opoziţiei, un total de 80 de plângeri împotriva lui Iakunin au fost trimise agenţiilor de aplicare a legii, deputaţilor Dumei de Stat şi comitetului director al Căilor Ferate ruseşti.

Serviciul de presă al Ministerului rus de Interne a declarat vineri ziarului The Moscow Times că nu dispun de niciun fel de informaţii în legătură cu ceastă chestiune, adăugând că vor publica o declaraţie la o dată ulterioară.