UPDATE. Zi importantă pentru Iohannis. Dosarul său, pe rol la Curtea Supremă

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

UPDATE - Curtea Supremă a admis recursul depus de ANI în privinţa stării de incompatibilitate a lui Iohannis şi urmează să dea o decizie definitivă în acest caz, a informat Realitatea TV.

Instanţa a dispus, marţi, "comunicarea raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului către recurenta-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate, către intimatul-reclamant Klaus Werner Iohannis şi către intimata-pârâtă Inspecţia de Integritate, cu menţiunea ca părţile să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului, în termen de 10 zile de la comunicare".

***

Pe 25 septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care agenţia constată că edilul Sibiului se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost atacată de ANI cu recurs, iar magistraţii supremi urmează acum să se pronunţe în acest dosar.

Dosarul ar fi trebuit să fie analizat pe 25 septembrie, însa magistraţii ICCJ au decalat termenul, pentru data de 30 septembrie. Dacă recursul ANI va fi declarat admisibil în principiu, magistraţii vor stabili apoi un alt termen pentru judecarea pe fond a dosarului, informează Agerpres.

Reamintim că, în aprilie 2013, ANI l-a declarat incompatibil pe Iohannis pe motiv ca, în timp ce îşi exercita funcţia de primar al Sibiului, a deţinut şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA Sibiu şi la SC Pieţe SA, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Iohannis a câştigat procesul, însă decizia Curţii de Apel Alba-Iulia a fost atacată de ANI cu recurs, astfel că magistraţii Curţii Supreme, urmează acum să se pronunţe în acest dosar.