UPDATE. Procuror de la Parchetul Tribunalului Bucureşti prins în flagrant în timp ce lua mită

Mită
Mită (Epoch Times România)

UPDATE. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis că procurorul Ştefan Crişu, acuzat de trafic de influenţă, va fi cercetat în arest la domiciliu.

* * *

Procurorul Ştefan Crişu din cadrul Parchetul Tribunalului Bucureşti a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant, duminică, în timp lua mită de la un inculpat, căruia i-a promis că va interveni în rezolvarea cazului său.

În ordonanţa de reţinere se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

"În cursul anului 2013 (începând cu luna martie), în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, inculpatul Crişu Ştefan a pretins, în mod direct, un telefon mobil marca Samsung Galaxy, iar ulterior a pretins, în mod direct şi prin intermediar, de la o persoană (denunţătoare în prezenta cauză), suma de 3.000 de euro şi a primit un telefon mobil marca Samsung Galaxy (în valoare de 600 de euro), în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă procurorii competenţi din cadrul DIICOT ce aveau în instrumentare un dosar penal în care fuseseră dispuse măsuri de ridicare, în cursul derulării unei percheziţii domiciliare, asupra unui bun (autoturism marca Mercedes Tip CLS 350), în vederea restituirii acestuia.

Ulterior, după solicitări repetate formulate telefonic sau în diferite cercuri de persoane, direct sau prin intermediar, în data de 24.05.2015, procurorul Crişu Ştefan a primit de la persoana denunţătoare, în contul „datoriei” de 3.000 de euro pretinse anterior, un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S6 – Edge (în valoare de aproximativ 1.000 de euro) şi diferenţa valorică în echivalent bănesc (în cuantum de 2.000 de euro), pretinsă începând cu anul 2013 până în prezent.

La aceeaşi dată, 24.05.2015, procurorii DNA din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, în timp ce procurorul Crişu Ştefan a primit banii si telefonul sus menţionat.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii".

La cererea procurorilor DNA, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă a lui Ştefan Crişu, sub acuzaţia de trafic de influenţă, urmând ca acesta să fie prezentat în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne