Procurori DNA revocaţi din funcţie o reclamă pe Kovesi la CSM

Revocaţi din funcţie, trei procurori DNA i-au făcut sesizare Laurei Codruţa Kovesi la Consiliul Superior al Magistraturii.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a făcut cerere de revocare din funcţie a procurorilor Mihaela Moraru Iorga şi Doru Ţuluş, fostul şef al secţiei a II-a din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar Ţuluş şi alţi doi procurori i-au făcut sesizare Codruţei Kovesi la CSM, relatează Hotnews, citând Antena 3.

Motivul cererii de revocare ar fi că Ţuluş este cercetat penal în cadrul anchetei declanşate după apariţia în presă a înregistrărilor cu Laura Codruţa Kovesi. Potrivit surselor Hotnews, atât Ţuluş cât şi alţi procurori anchetaţi ar fi refuzat să se supună testului poligraf în cadrul anchetei interne, considerând procedura umilitoare, în condiţiile în care n-ar fi avut calitatea de suspect şi de martor la data la care li s-a cerut să facă testul.

Ancheta internă a fost dispusă după ce în data de 18 iunie, România Tv, post controlat de Sebastian Ghiţă, a dat publicităţii o serie de înregistrări audio atribuite Laurei Codruţa Kovesi, în care aceasta i-ar cere procurorului Uncheşelu să "decapeze instituţional" în dosarul "cu casele" pentru a ajunge la "domnu' premier". Din înregistrare nu se poate deduce despre ce premier ar fi vorba, însă Toader a afirmat că înregistrarea se referea la Grindeanu. DNA a susţinut că înregistrările sunt trucate, între declaraţii făcute de Kovesi la varii şedinţe operative fiind intercalate o serie de sintagme care nu îi aparţin şi care sunt menite să distorsioneze grav conţinutul celor spuse.

Articolul integral poate fi citit aici