Profitul companiilor de stat, înghiţit de măririle de pensii şi salarii

Trei miliarde de lei, profitul de la companiile de stat, a fost înghiţit de măririle de pensii şi salarii.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Măririle de pensii şi salarii au stors tot profitul de la companiile de stat. Peste trei miliarde de lei din câştigurile acestor societăţi au acoperit găurile bugetare generate de politicile de guvernare pesediste, relatează România Liberă.

Fostul premier Grindeanu a decis, la începutul acestui an, ca minimum 90% din profit să intre direct în bugetul statului. Anterior, doar o pondere de 50% din dividende era obligatoriu să fie virată la bugetul public, restul putând fi investit în dezvoltare. După şase luni de la această decizie, 43 de companii de stat au alimentat bugetul statului cu suma de 3.084.531.760 lei. Adică puţin peste 685 milioane de euro.

Cei mai mulţi bani au fost încasaţi de la Hidroelectrica, societate care a contribuit la bugetul statului cu peste 829 milioane de lei. Printre societăţile cărora statul le-a luat profitul se află şi Rasirom, coordonată de Serviciul Român de Informaţii. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, condus de Petre Daea, a contribuit la bugetul de stat cu 22.000 lei. Banii au fost luaţi din profitul companiei Piscicola SA.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.