Proiect de lege privind graţierea, adoptat tacit de Senat

Un proiect vizând graţierea iniţiat de Ministerul Justiţiei în perioada în care instituţia era condusă de artizanul OUG 13, Florin Iordache, ar fi fost adoptat miercuri tacit de Senat.
Florin Iordache
Florin Iordache (Epoch Times România)

UPDATE: Florin Iordache, a confirmat, miercuri pentru Mediafax, că în prezent există un proiect de lege privind graţierea la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, adoptat tacit de Senat, însă data la care acesta va primi raportul pentru a ajunge apoi în plen nu a fost stabilită.

* * *

Proiectul de lege privind graţierea, despre care a vorbit miercuri seara Tudorel Toader, a fost adoptat tacit de Senat, au declarat pentru hotnews.ro surse politice. Proiectul ar putea intra în dezbatere la Camera Deputaţilor (for decizional), dacă există voinţa politică în acest sens, potrivit surselor citate.

Mai exact, este vorba de un proiect al Ministerului Justiţiei - din perioada în care era condus de Florin Iordache -, adoptat tacit în mai 2017 şi trimis la Camera Deputaţilor, unde a fost abandonat "la sertar".

Proiectul ar putea fi modificat şi amendat în Comisia Juridică din Camera Deputaţilor, dacă există, de asemenea, voinţa politică, au precizat aceste surse.

Proiectul a fost contestat în prima parte a anului 2017, după ce senatorul PSD Şerban Nicolae a introdus şi faptele de corupţie în categoria faptelor graţiate, chestiune la care s-a renunţat. Ulterior, proiectul a fost adoptat tacit în forma iniţiată de Iordache, care prevedea că faptele de corupţie sunt excluse de la graţiere.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne