Proiectil din “lavă” loveşte o ambarcaţiune în Hawaii. Peste 20 de persoane rănite

Lava vulcanului hawaiian Kilauea se scurge în ocean, 2 iulie 2018.
Lava vulcanului hawaiian Kilauea se scurge în ocean, 2 iulie 2018. (Getty Images)

Un “proiectil în flăcări” a lovit o ambarcaţiune, în timp ce pasagerii priveau cum râul de lavă al vulcanului Kilauea din Hawaii curge în ocean. Una dintre persoanele rănite se află în stare gravă.

Cel puţin 23 de persoane au fost rănite luni, atunci când o bucată mare de rocă topită a trecut prin acoperişul unei ambarcaţiuni turistice care naviga în apropierea vulcanului Kilauea din statul american Hawaii.

Echipele de salvare i-au transportat pe răniţi la Centrul Medical Hilo, după ce ambarcaţiunea s-a întors în portul Wailoa, potrivit Deutsche Welle.

Departamentul de pompieri din Hawaii a precizat că o femeie în vârstă de aproximativ 20 de ani se află în stare gravă, având un femur fracturat. Celelalte 22 de persoane au suferit arsuri şi zgârieturi. De atunci, 12 persoane au fost externate din spital.

Pasagerii făceau parte dintr-un circuit turistic care permite oamenilor să vadă cum lava vulcanului Kilauea curge în ocean. Paza de Coastă americană permite operatorilor de turism să se apropie până la o distanţă de 50 de metri de lavă.

Pasagerii au declarat pentru DLNR că ambarcaţiunea se afla în afara zonei de pericol, când bucata de rocă topită i-a lovit acoperişul.

Vulcanul Kilauea a distrus deja peste 700 de locuinţe pe Insula Mare de când a început să erupă în luna mai.