Proiectul “Parteneriat Global pentru Educaţie” include reconstruirea unei grădiniţe din Ceadâr-Lunga

Copii la grădiniţă
Copii la grădiniţă (Epoch Times România)

Centrul de reabilitare pentru copiii cu dizabilităţi îşi va avea sediul în oraşul Ceadîr-Lunga într-o clădire reconstruită care a fost grădiniţă, proiectul fiind inclus în “Parteneriatul Global pentru Educaţie”.

Încăperile grădiniţei au fost reparate capital, fiind adaptate cerinţelor unei instituţii de învăţământ cu un asemenea specific. Potrivit administraţiei oraşului Ceadîr-Lunga, Centrul a primit din partea Ministerului Educaţiei un microbuz ce va fi folosit pentru transportarea elevilor cu dizabilităţi. Totodată, a fost procurat utilaj special în valoare de 145 mii de lei.

“În prezent suntem în căutarea personalului - logoped, psiholog, kinetoterapeut ş.a. Planificăm să deschidem centrul în septembrie, odată cu începerea noului an şcolar”, a afirmat directorul instituţiei Emilia Ormanji, citată de portalul Gagauzinfo.md.

Centrul de reabilitare de la Ceadîr-Lunga va dispune de bazin, biciclete medicale, fotoliu pentru masaj, alte ustensile necesare pentru dezvoltarea copiilor cu dizabilităţi.

Proiectul „Parteneriat Global pentru Educaţie” este implementat de către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF.