Promisiuni marca PSD. Vicepremierul Ciolacu: În 2018 nu va exista nicio taxă nouă

După ce a scos în stradă mii de sindicalişti nemulţumiţi de trecerea CAS şi CASS la angajat şi a făcut să clocotească reţelele sociale anunţând o taxă de solidaritate, PSD promite, prin vicepremierul Ciolacu, că în 2018 nu vor exista taxe în plus.
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Facebook)

În 2018 "nu va exista nicio taxă nouă", a susţinut luni vicepremierul Marcel Ciolacu, precizând că atât angajatorii cât şi angajaţii nu vor suporta nicio cheltuială în plus faţă de anul acesta.

"Nu va exista nicio taxă nouă", a declarat Ciolacu, citat de Hotnews, susţinând că "nici pe angajat şi nici pe angajator nu îl va costa niciun leu în plus faţă de anul acesta".

Declaraţiile lui Ciolacu vin în contextul în care anunţul ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, despre taxa de solidaritate de 2% a stârnit critici şi indignare, atât în rândul societăţii civile cât şi a opoziţiei, iar trecerea contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului - o altă măsură pe care PSD ţine să o implementeze neapărat - a revoltat atât mediul de afaceri cât şi sindicatele bugetarilor.