Protest împotriva regimului Erdogan, la Chişinău. Mişcarea ACUM: „Erdogan, go home”

„Statalistul” Dodon a primit bani de la Turcia pentru repararea edificiului Preşedinţiei devastate în timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009. În context, membrul PAS, Mihai Popşoi se întreabă retoric: „Ce fel de statalist este Dodon după asta?”.
Protest in faţa ambasadei Turciei, organizat de Miscarea de Rezistenţă ACUM
Protest in faţa ambasadei Turciei, organizat de Miscarea de Rezistenţă ACUM (facebook.com / PAS)

În contextul vizitei oficiale a preşedintelui Turciei, Recept Erdogan, în Republica Moldova, Mişcarea de Rezistenţă ACUM a organizat în faţa ambasadei turce la Chişinău o acţiune de protest din respect faţă de poporul turc şi mai puţin faţă de dictatorul lui.

Evenimentul a fost organizat pentru susţinerea celor şapte cetăţeni de origine turcă, profesori la Liceul Teoretic moldo-turc „Orizont” din Republica Moldova, care fără să ştie au ajuns să fie parte a unei înţelegeri între două dictaturi, cea de la Chişinău în frunte cu Plahotniuc - Dodon şi cea a lui Erdogan, a menţionat secretarul general al Partitului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Igor Grosu.

„Sacrificarea lor de către Dodon şi Plahotniuc a avut la bază un preţ vizibil - reparaţia Preşedinţiei, noi ne întrebăm care este preţul invizibil. Noi suntem siguri că există mult mai multe costuri plătite pentru sacrificarea acestor cetăţeni turci. Este o ruşine pentru noi ca un simbol al statalităţii - Preşedinţia Republici Moldova - a fost reparată cu preţul destinului a şapte cetăţeni turci despre care noi ştim. Eu nu exclud că ar mai fi şi alţii despre care noi nu am aflat”, a declarat Igor Grosu în faţa ambasadei Turciei la Chişinău.

Persoanele prezente la manifestaţie, îngrădiţi de zeci de poliţişti în vederea „asigurării ordinii publice”, au scandat în continuu „Jos Dictatura”, „Jos Mafia”, „Libertate”.

La rândul său, membrul PAS, Mihai Popşoi a ţinut să specifice că protestul din faţa ambasadei Turcie este împotriva regimului dictatorial Erdogan şi înţelegerilor obscure pe care acesta le are cu regimul Plahotniuc-Dodon de la Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe