Protest în Şoseaua Iancului. Cetăţenii revoltaţi că Primăria i-a lăsat fără locuri de parcare

Bucureşti
Bucureşti (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Zeci de persoane au protestat, sâmbătă în sectorul 2 din Bucureşti, faţă de modul în care Primăria a "modernizat" şoseaua Iancului, lăsându-i fără locuri de parcare.

Potrivit digi24.ro, în jurul orei 12.50, în jur de 70 de persoane protestau, revoltate că administraţia a permis reluarea circulaţiei tramvaielor pe Şoseaua Iancului înainte să le asigure locurile de parcare promise.

Timp de trei ani de zile, cât au durat lucrările în zonă, şoferii din zonă îşi parcau maşinile pe linia tramvaiului, în aşteptarea celor două parcări supraterane promise de primărie, parcări care nu s-au mai construit. În consecinţă, sâmbătă, oamenii au ieşit "la plimbare", susţinând că vor parcurge traseul tramvaielor pentru a număra câteva locuri de parcare mai sunt disponibile.

Protestatarii acuză că lucrările, care au costat circa 60 de milioane de lei, s-au desfăşurat în stilul clasic românesc, cu doi ani întârziere şi cu multe probleme. Potrivit hotnews, potrivit proiectului iniţial, linia de tramvai şi refugiile trebuiau proiectate în aşa fel încât autobuzele să poată circula pe banda tramvaiului şi staţiona în staţiile acestuia, un fel de bandă unică pentru transportul public. Rezultatul obţinut a fost însă diferit de ceea ce era prins pe hârtie. Concret, la una dintre staţii, autobuzele nu încap dacă vin două în acelaşi timp din sensuri opuse, şoseaua nu are prevăzute locuri de parcare pe margine. De asemenea, cele două parcări supraterane a câte 250 locuri fiecare, ce trebuiau construite în spatele blocurilor, nu s-au mai făcut.