Protest inedit la CNA. "În fiecare şedinţă voi difuza la volum maxim înregistrarea cu Vocea străzii"

Nemulţumit că şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, încă se află în fruntea instituţiei, Valentin Jucan, unul din membri CNA, a decis să recurgă la o formă extremă de protest.
Valentin Jucan
Valentin Jucan (Epoch Times România)

Valentin Jucan a blocat desfăşurarea şedinţei de marţi a CNA difuzând la volum maxim o înregistrare audio din Piaţa Universităţii, gest ce i-a determinat pe ceilalţi membri ai Consiliului să părăsească sala.

"Laura Georgescu trebuie să demisioneze sau întregul Consiliu să fie dizolvat", a declarat Jucan, avertizând că, în caz contrar, va continua să difuzeze "Vocea străzii" la fiecare şedinţă CNA. În opinia membrului CNA, prezenţa, în continuare, a Laurei Georgescu în fruntea instituţiei după mai bine de un an de scandal, este de neacceptat.

"Este trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, a dovedit un comportament nedemn pentru funcţia pe care o ocupă, a ignorat toate contestările noastre şi ale Parlamentului, ceea ce a condus acum la reacţiile protestatarilor din Piaţa Universităţii care i-au cerut demisia. Cunoscând-o, deja, atât de bine pe Laura Georgescu, sunt sigur că nu va face acest gest caracteristic unui om demn, cu atât mai mult cu cât unii dintre membrii CNA o tolerează.

Practic, în ultimul an, au fost epuizate toate modalităţile prin care fireasca demisie a Laurei Georgescu putea fi obţinută, de la cele cordiale la cele vehemente. Mă văd nevoit, aşadar, să recurg la un ultim gest, extrem: blocarea şedinţelor CNA până la retragerea din funcţie a Laurei Georgescu sau până la dizolvarea Consiliului.", a afirmat Jucan.

În fiecare şedinţă, Jucan susţine că va difuza la volum maxim înregistrarea cu "vocea străzii" astfel încât lucrările să nu se mai poată desfăşura.

"Nu doresc să provoc neplăceri nimănui, cu atât mai puţin radiodifuzorilor. De aceea, îmi cer scuze anticipat tuturor celor ce vor fi afectaţi de gestul meu extrem, însă starea în care se află CNA, de la instalarea în funcţie a Laurei Georgescu, nu mai poate continua. Voi încheia această formă extremă de protest NUMAI ATUNCI CÂND va demisiona Laura Georgescu sau întregul Consiliu va fi dizolvat.

Nu mă interesează păstrarea mandatului cu preţul păstrării şi a Laurei Georgescu în funcţie, cu atât mai puţin mă interesează alte poziţii în cadrul CNA. Protecţia politică de care beneficiază preşedinta CNA, atât în rândul membrilor Consiliului, cât şi în rândul parlamentarilor trebuie să se oprească. Fie se produce o schimbare majoră la CNA, fie actualul Consiliu trebuie să fie dizolvat.", a declarat Valentin Jucan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne