Protest la o tabără de refugiaţi din Grecia după moartea unei femei

Refugiaţii care locuiesc în tabăra Diavata au cerut servicii pentru sănătate mai bune. Guvernul grec a declarat că în prezent construieşte noi centre pentru a redistribui migranţii găzduiţi în tabere prost echipate.
Familie de refugiaţi în tabăra Diavata din Grecia.
Familie de refugiaţi în tabăra Diavata din Grecia. (Captură Foto)

În cursul zilei de joi, după moartea unei femei siriene, a izbucnit un protest la o tabără din oraşul Salonic.

Femeia, care avea sub 30 de ani, a murit de insuficienţă cardiacă, a declarat poliţia locală. Femeia a fost găsită inconştientă în baia comună a taberei şi decesul ei a fost înregistrat după ce a fost dusă la un spital local. Agenţia elenă de ştiri ANA a raportat că femeia suferea de epilepsie.

Manifestanţii migranţi au cerut servicii pentru sănătate mai bune la tabăra de refugiaţi Diavata condusă de stat, precum şi prezenţa permanentă a unei ambulanţe în afara taberei.

Poliţia a precizat că aproximativ 100 de refugiaţi au blocat temporar un drum important în timpul protestului înainte să se întoarcă paşnic în tabără.

Agenţia elenă pentru monitorizarea sănătăţii publice a avertizat că multe tabere pentru migranţi din nordul Greciei nu sunt potrivite pentru o găzduire pe termen îndelungat.

Guvernul elen a declarat că în prezent construieşte noi centre pentru a relocaliza imigranţii care sunt găzduiţi în astfel de tabere slab echipate.

Peste 57.000 de imigranţi locuiesc în prezent în tabere pe cuprinsul Greciei.

În 2015, peste 850.000 de imigranţi au sosit în Grecia pe mare în drumul lor spre alte ţări europene mai bogate, conform agenţiei ONU pentru refugiaţi. Totuşi, numărul de imigranţi care ajung în prezent în Grecia a scăzut semnificativ după încheierea unui acord între Uniunea Europeană şi Ankara care prevede, printre altele, ca migranţii care ajung ilegal în Grecia să fie retrimişi în Turcia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe