Protest la Primăria Sectorului 6: "Primarul Mănescu = păcăleală de 1 aprilie"

Rareş Mănescu, primarul sectorului 6.
Rareş Mănescu, primarul sectorului 6. (Facebook)

Zeci de cetăţeni ai Bucureştiului au protestat azi, 1 aprilie, în faţa sediului Primăriei Sectorului 6, păstorită de liberalul Rareş Mănescu, nemulţumiţi că edilul nu şi-a respectat promisiunile referitoare la deschiderea parcului din Drumul Taberei, relatează b365.ro

Ţinând în mâini pancarte cu mesaje precum "Primarul Pinocchio", "Cine minte de 3 ani, are contul plin de bani","Primarul Mănescu = păcăleală de 1 aprilie", locuitorii sectorului 6 protestatari l-au acuzat pe Mănescu de minciună, pe motiv că acesta nu şi-a onorat timp de aproape trei ani promisiunile făcute înainte de alegeri.

Manifestanţii au scandat "Rareş Mănescu – Primarul Mincinos", "Primarul Pinocchio" , "În Sectorul 6 este 1 Aprilie în fiecare zi", şi au cerut să le fie permis accesul în primărie pentru o întrevedere cu edilul, despre care afirmă că este mereu absent şi că nu l-ar mai fi văzut din timpul campaniei electorale, în vara anului 2012.

Demersul lor a rămas fără niciun rezultat, reprezentanţii autorităţii locale ignorându-i cu brio.

Principala nemulţumire a locuitorilor sectorului 6 este legată de Parcul Drumul Taberei, închis pentru modernizare în urmă cu doi ani. Lucrările de modernizare au beneficiat de o finanţare de aproximativ 15 milioane de euro, majoritatea din fonduri europene, şi trebuia să fie finalizate anul trecut, ceea ce nu s-a întâmplat. Mai mult, primăria a amplasat pe spaţiul verde o mulţime de construcţii care nu sunt necesare: pavilioane de şah, poduri şi o clădire pentru sere. In plus, potrivit protestatarilor, în parc "s-a defrişat într-o veselie".

Potrivit b365.ro, lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au început în primăvara anului 2013, la momentul respectiv autorităţile declarând că parcul va fi redeschis în vara anului 2014. În prezent, parcul este încă închis.

Potrivit sursei citate, proiectul privind "Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei" are o valoare de 75.188.177,45 lei din care contribuţia proprie a Primăriei Sectorului 6 este de 1.215.809,90 lei, restul de bani constituind fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

Asocierea care a câştigat contractul este formată din S.C. PERGOLA GRADINI DECORATIVE S.R.L. -S.C. PROMS CONCEPT GROUP S.R.L.-S.C.CONSTRUCTII ERBASU S.A.- S.C. HIDROCANAL SL-S.C. UTI TRAFFIC MANAGEMENT S.A.-S.C. E-FACTOR SOLUTIONS S.R.L.-S.C. METABET C.F. S.A.

Protestul de astăzi nu este un act de nemulţumire singular. De-a lungul ultimei perioade în cartierul Drumul Taberei au mai avut loc proteste, ultimul dintre acestea desfăşurându-se pe 29 martie. Mai multe detalii aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.