Protest la sediul PAS. Maia Sandu: Şor corupe oamenii, profitând de sărăcia lor

Necazul cetăţenilor RM a fost cauzat de Şor, Plahotniuc şi alţii ca ei, care au furat şi au spălat miliarde, iar acum îşi bat joc de ei, plătindu-le câteva sute de lei pentru a veni la proteste, afirmă preşedinta PAS.
Protest al simpatizanţilor lui Şor în faţa sediului PAS de la Chişinău
Protest al simpatizanţilor lui Şor în faţa sediului PAS de la Chişinău (facebook.com)

Un grup de susţinători ai lui Ilan Şor a pichetat sâmbătă sediul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) de la Chişnău. Oamenii au scandat lozinci critice la adresa Maiei Sandu, cerându-i să nu facă presiuni asupra justiţiei din Republica Moldova prin solicitările de condamnare a primarului de Orhei pentru furtul miliardului.

În replică, Maia Sandu susţine că a urmărit cu tristeţe oamenii, în mare majoritate bătrâni, veniţi la sediul PAS să someze membrii formaţiunii să nu-l mai critice pe Şor şi să nu mai ceară justiţiei pedepsirea lui. ”Protestatarii cereau să nu fie ponegrită imaginea lui Şor. Nu ai ce ponegri la un individ implicat în furtul miliardului şi în coruperea oamenilor, profitând de sărăcia lor.”

Preşedinta PAS a ţinut să menţioneze că oamenii veniţi la protest se plângeau că au pensii foarte mici, preţurile sunt foarte mari iar viaţa este foarte dificilă în Moldova ceea ce este adevărat, însă această stare gravă de lucruri din ţară şi necazul oamenilor au fost cauzate anume de Şor, Plahotniuc şi alţii ca ei, care au furat şi au spălat miliarde şi trăiesc în bogăţie pe seama acestor oameni, iar acum îşi bat joc de ei, plătindu-le câteva sute de lei pentru a veni pe frig să le facă jocul.

”Nu ne vom opri în a cere justiţie pentru toţi şi pedepsirea celor vinovaţi, inclusiv a lui Şor, pentru că nu dorim ca oamenii să trăiască în mizerie. Noi vrem ca oamenii să trăiască demn şi pentru asta vom depune toate eforturile”, a conchis Maia Sandu.

De menţionat că într-o înregistrare audio publicată de liderul PAS pe pagina sa de socializare, un bărbat confirmă că protestatarii ar fi primit câte 600 lei pentru a participa la manifestaţia organizată de Şor în faţa sediului PAS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe