Protest #rezist prin mesaje luminoase, după arestarea şi încătuşarea unui protestatar

Indignaţi de faptul că un protestatar a fost încătuşat şi dus la Poliţie după ce a proiectat mesajul #Rezist pe Muzeul de Artă şi pe Monumentul Revoluţiei, membrii comunităţii Corupţia Ucide anunţă un protest prin proiectare de mesaje luminoase.
Protest prin mesaje luminoase
Protest prin mesaje luminoase (Facebook, Corupţia Ucide)

Comunitatea Corupţia Ucide dă semnalul de mobilizare pentru un protest inedit declanşat de încătuşarea şi arestarea lui Cristian Mihai Dide, după ce acesta a proiectat mesajul #Rezist pe Muzeul de Artă şi pe Monumentul Revoluţiei în timpul festivalului Spotlight de pe Calea Victoriei. Mai exact, cetăţenii Capitalei sunt chemaţi să vină duminică, la ora 21.30, în faţa Muzeului de Artă, unde membrii comunităţii vor proiecta şi ei mesaje luminoase pe clădire.

Corupţia Ucide îi îndeamnă pe oameni să vină cu un laser verde, roşu, lanternă sau cu telefonul pentru a lumina clădirea Muzeului de Artă.

"Cristian Mihai Dide, un tânăr din Bucureşti care a participat de-a lungul timpului la mai multe proteste îndreptate împotriva guvernelor PSD-ALDE şi împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost încătuşat, arestat şi dus la secţia de poliţie deoarece a proiectat mesajul #REZIST pe Muzeul de Artă şi pe Monumentul Revoluţiei din centrul Bucureştiului în timpul festivalului luminii „Spotlight”, organizat de Primăria Capitalei.

Drept răspuns, Duminică, ora 21:30, ne strângem în faţa muzeului de Artă, unde proiectăm mesaje. Vino cu un laser verde, roşu, sau cu o lanternă.#lumineazăoraşul

Dacă nu ai laser, vino oricum, proiectăm lumina cu led-urile telefoanelor. Este important să fim sute de persoane care participăm şi luminăm clădirea.

Cităm din Constituţia ţarii noastre:
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

Întrebarea principală aici este: cum este posibil ca cineva să trimită poliţişti, cu atâta îndârjire, ca să legitimeze şi să amendeze un cetăţean care participa la un eveniment al Primăriei, un festival al luminii - cu lumină! (chiar şi sub o formă de guerillă). Din ce motiv, altul decât pentru a cenzura mesajul?

Dacă ai laser verde, poţi să faci, mişcând din mâini, unul dintre cele 6 litere ale cuvântului REZIST. 6 lasere verzi ne permit să proiectăm cuvântul pe clădire.

Sau să roteşti în cerc laserul verde, ca să faci un 0, care arată realizările noului guvern. Precum şi realizările/nivelul de transparenţă a primarului Gabriela Firea", se arată pe pagina evenimentului.

Un protestatar a fost ridicat cu forţa de poliţişti, vineri noaptea, şi dus la Secţia 3 din Capitală, unde a primit o amendă consistentă, incidentul având loc după ce a proiectat mesajul "#Rezist" pe Palatul Regal din Bucureşti în timpul festivalului de lumini "Spotlight".

O filmare postată pe reţelele de socializare de Passport Productions arată o echipă de cinci poliţişti punându-i cătuşe protestatarului care a fost trântit pe jos. Mai multe informaţii pe acest subiect pot fi accesate aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne