Protestatară gazată pe 10 august: Nepoata mea a fost rănită, a explodat o grenadă chiar la spatele ei

Victimă a abuzurilor din seara de 10 august la Parchetul Militar
Victimă a abuzurilor din seara de 10 august la Parchetul Militar (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

În timp ce ministrul de Interne, Carmen Dan, susţine că, la protestul Diasporei, au fost identificate doar cinci situaţii susceptibile de comiterea de abuzuri împotriva unor persoane care nu au săvârşit acte de violenţă, la Parchetul Militar s-au strâns în jur de 300 de plângeri ale unor cetăţeni care acuză că au fost bătuţi, agresaţi, gazaţi, deşi erau paşnici.

Printre cei care s-au prezentat la Parchet se numără şi o doamnă de 81 de ani, care venise la protest din dorinţa ca tinerii să nu mai fie nevoiţi să plece din ţară pentru a putea trăi decent. S-a trezit gazată iar nepoata sa, care o însoţea, a păţit-o şi mai rău.

Redăm cele relatate de protestatară reporterului Epoch Times

Reporter: Ce vi s-a întâmplat?

Protestatară: "Am fost şi eu cu nepoţii la miting şi când stăteam acolo şi lumea vocifera, că strigau ce îi nemulţumea, pe la ora opt a venit un jet de gaze pe dedesubt şi deodată nu am mai simţit, nu am mai văzut, mi-au lăcrimat ochii, a început să mă usture şi gâtul şi nepoata mea m-a luat şi m-a dus mai departe şi lângă mine era o mămica cu un bebeluş în braţe şi a fugit şi ea...

Ne-am dus mai departe, am stat, ne-am revenit şi am mai stat acolo cât am putut să rezist după aceea mi-am pus o basma umedă la gât şi pe la nouă şi jumătate am spus că nu mai pot să stau acolo. Am plecat.

Nepoata trebuia să-şi găsească fratele care nu apăruse. Se căutau pe acolo, prin mulţime, şi m-a condus pe Bulevardul Lascăr Catargiu până am ieşit din mulţime, că era foarte multă lume. Am ajuns la Piaţa Romană, am aşteptat să vină un mijloc de transprt - pentru că locuiesc în Drumul Taberei -, şi nu venea nimic. Patrulau numai maşini de poliţie pe acolo. Am mers pe jos până la Intercontinental, se făcuse 11 noaptea şi până la urmă a venit un troleibuz şi am ajuns acasă. Am 81 de ani, peste".

R: V-aţi simţit rău după gaze?

P: "M-am simţit, până şi ieri. Tot timpul nu aveam poftă de mâncare, aveam senzaţia de vomă şi mi-a fost rău zilele astea. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată să am aşa o stare de când sunt eu până acum cu gazele astea".

R: Veţi cere daune, sau aţi venit pur şi simplu?

P: "Am zis şi eu aşa general, daune morale şi pedepsirea celor vinovaţi. Au spus că mă mai cheamă dacă o fi cazul. Nu cer neapărat ceva de la cineva. Vreau să nu se mai întâmple aşa. Nepoata mea cu care am fost, ea lucrează în afara ţării, a plecat sâmbătă că avea bilet de avion, a fost rănită la spate, că a explodat o grenadă chiar la spatele ei şi a venit de la spital la ora trei dimineaţa cu răni şi pantaloni de la spital. Avea răni pe fese, nu se putea aşeza pe scaun. A dormit puţin pe burtă, după aceea a trebuie să plece la aeroport că avea avion.

Pentru ea, că vrea şi ea să vină în ţara să-şi facă un rost aici, că are 28 de ani şi umblă prin lume de câţiva ani. Nu e bine pentru ei că au plecat.

De aceea am fost acolo, cu ea, de aceea am venit aici ca să se facă un pic de ordine şi la noi, să poată tinerii să-şi găsească rostul în viaţa asta, să aibă şi ei ce le trebuie, casă, familie".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne