Protestatarul Dide, pus sub acuzare după protestul "cu sânge" şi cuţite de la Ministerul Justiţiei

Protest in Piata Victoriei. In imagine Cristian Dide.
Protest in Piata Victoriei. In imagine Cristian Dide. (Mihut Savu / Epoch Times)

Cunoscutul protestatar Cristian Mihai Dide a fost chemat, luni, la Secţia 17 de Poliţie din Capitală, pentru a fi înştiinţat că a fost pus sub acuzare într-un dosar vizând unul dintre protestele "de gherilă" de la Ministerul Justiţiei. Mai exact, este vorba despre protestul la care Dide şi Sandy Matei ar fi aruncat cu vopsea roşie pe treptele instituţiei.

Protestatarul a fost acuzat oficial de distrugere, mai exact de distrugerea mochetei de la intrarea în ministerul condus de Tudorel Toader.

La secţie, Dide a refuzat să facă o declaraţie nouă şi le-a cerut poliţiştilor să se raporteze la declaraţia pe care a făcut-o iniţial, ca martor, în acest dosar.

În acelaşi timp, protestatarul le-a cerut oamenilor legii să facă dovada că Ministerul Justiţiei este cu adevărat parte vătămată, în sensul în care a cerut să i se confirme existenţa la dosar a unei facturi din care să reiasă că mocheta cu pricina este proprietatea MJ.

Potrivit lui Dide, o astfel de factură nu există astfel că îi acuză pe poliţişti că au deschis dosar penal împotriva sa fără să aibă temeiul legal necesar, având în vedere că MJ nu a făcut dovada că acel obiect se află legal în proprietatea sa.

Reamintim că, nu demult, Dide şi Sandy Matei au aruncat pe treptele Ministerului Justiţiei o găleată cu vopsea roşie, pentru a aminti de sângele vărsat de infractorii ieşiţi mai repede de după gratii în baza recursului compensatoriu. De asemenea, cei doi au pus pe trepte cuţite, trimitere la crima comisă de un ucigaş eliberat recent, care a înjunghiat la Mediaş un tânăr. Detalii aici.

Protest
Protest (Mihai Cristian Dide)