Proteste în Downing 10 împotriva premierului Boris Johnson

Fostul primar al Londrei, Boris Johnson.
Fostul primar al Londrei, Boris Johnson. (Captură Foto)

Câteva sute de protestatari s-au strâns vineri în centrul Londrei pentru a protesta împotriva rezultatelor alegerilor britanice, scandând „Boris Johnson: nu este premierul meu” şi „Boris, Boris, Boris: out, out, out”.

Protestatarii, care purtau pancarde ce îndemnau la nesupunere civică, s-au deplasat rapid din faţa reşedinţei premierului britanic în Downing Street până în Piaţa Trafalgar şi cartierul teatrelor, blocând traficul şi atrăgând o prezenţă mare a poliţiştilor.

Conservatorii conduşi de Boris Johnson au câştigat alegerile de joi cu o marjă neaşteptat de mare, votul fiind considerat de analişti o expresie a dorinţei populare pentru scoaterea Marii Britanii din UE.

Vineri, premierul britanic a cerut „închiderea” crevaselor săpate de decizia privind ieşirea din blocul european care au divizat Regatul Unit în ultimii trei ani şi jumătate.

Pe de altă parte, victoria în alegeri a conservatorilor în Anglia şi a SNP în Scoţia a generat noi cereri ale ministrului Nicola Sturgeon pentru un referendum privind secesiunea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe