Prună: Admit că am greşit. Am ajutat prin munca mea PSD să îşi revină şi să câştige alegerile

Acuzată că ar fi în spatele raportului MCV care loveşte în plin coaliţia PSD-ALDE, fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună a atras atenţia că documentul a fost realizat de 28 de demnitari, numiţi comisari, din 28 de state membre care compun Uniunea azi. Printre ei, şi unul numit de PSD.
Raluca Prună
Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul ministru al Justiţiei din Guvernul Cioloş, Raluca Prună, a reacţionat sâmbătă, pe pagina sa oficială de Facebook, după ce s-a vehiculat în spaţiul public că ar fi autoarea celui mai recent raport MCV pentru România, unul extrem de critic la adresa modificărilor legislative din justiţie operate de coaliţia PSD-ALDE.

"Pe culmile manipulării. Dacă nu ştiaţi, sunt autoarea raportului MCV, e scris de mine. Sau ca să citez exact din exprimarea voit pretenţioasă, în fapt imbecilă de-a dreptul, a unuia care cică a fost demnitar al statului român (bietul stat), sunt ‘amprenta raportului MCV 2018’. Whatever this is. Istoricii analfabetismului funcţional vor descifra asta când timpul va fi venit. Trebuie să admit şi că sunt nerecunoscătoare. Că deşi m-a votat PSD în Parlament acum 3 ani, o dată cu tot Guvernul Cioloş, sunt azi împotriva PSD. Fals, sunt împotriva hoţiei indiferent de partid. Dar admit că am greşit, acceptând să stau într-un guvern tehnocrat când de fapt trebuia să avem anticipate. Am ajutat prin munca mea PSD să îşi revină şi să câştige alegerile. Asta este crucea pe care eu şi alţii din acel Guvern o purtăm. Nu mai pun la socoteală că am contribuit efectiv la alegeri libere în 2016, nefraudate. Am dat viza de legalitate pe un act pe care apoi PSD l-a aruncat la gunoi", a declarat Prună.

Fostul ministru al Justiţiei a afirmat că, în rest, o manipulare atât de proastă numai în versiunea istoriei scrisă pentru idioţi mai poţi întâlni.

"Pentru cei cu măcar 1 sinapsă, raportul MCV e adoptat de colegiul de comisari. Adică de 28 de demnitari, numiţi comisari, din 28 de state membre care compun Uniunea azi. Inclusiv din România din care avem un comisar numit de PSD - pentru rigoare. Acestea fiind spuse, ar trebui să fiu încântată. Postul de televiziune care lansează asemenea enormităţi şi petrece minute în şir de antenă să discute despre cum am scris eu raportul MCV îmi face de fapt campanie gratis. Şi mă face să cred că trebuie să candidez. Mă gândesc serios. Măcar ca să am timp de antenă şi să mă uit în ochii lor să le spun ce cred despre cei ca ei care au adus ţara asta în genunchi şi fără repere morale. În plus, e aşa de mare ticăloşia în main streamul politicii dominante din România, că ar fi păcat să nu venim şi noi ăştia de pe stradă ca să arătam că suntem mult mai buni. Din toate punctele de vedere", a continuat Prună.

Tehnocrata a precizat, ironic, că pledează vinovată că exact ca sute de mii, milioane de români neafiliaţi la clasa politică, şi-a făcut o carieră într-o lume paralelă cu clasa asta de politicieni care au infestat cetatea.

"Adică la timp, pe bune, cu mii de cărţi citite, cu examene date pe bune, pe o piaţă a muncii extrem de competitivă. Pledez vinovată. Sunt funcţionar european de mulţi ani, am o funcţie de management tot de mulţi ani şi pot să îmi plătesc facturile fără să depind de PSD sau de alt partid. Mai presus de orice sunt un om liber, nu îmi este frică şi nu mă voi lăsa intimidată. Şi, încă şi mai important, nu sunt singură. Suntem mult mai mulţi decât cred cei care plătesc manipulările ca cea de ieri", a conchis Prună.