PSD a stabilit detaliile atacului la adresa Guvernului Orban. Ciolacu vine cu veşti

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă, la Antena 3, că Biroul Permanent Naţional al PSD va aproba, luni, sesizările ce vor fi adresate Curţii Constituţionale cu privire la cele două angajări de răspundere ale Guvernului Orban. Ciolacu anunţă că atacul la CCR va fi unul pe forma, nu pe fondul actelor normative.

"Vorbim de cele două asumări cu care a venit domnul Orban în Parlament: cea pe legile justiţiei şi una în domeniul Transporturilor. Nu vom face sesizări pe fond. În primul rând vom face o sesizare pe formă.

Luni, vor fi depuse aceste sesizări, un lucru care mi se pare normal din două motive. În primul rând, a existat un referendum în România ca niciun Guvern să nu mai schimbe legile din domeniul justiţiei prin OUG sau asumări şi primul lucru pe care l-a făcut guvernul Orban a fost să vină cu asumări pe domeniul justiţiei. Şi atâta timp cât există legi în Parlamentul României, mai ales într-o formă finală de dezbatere, nu poţi să vii tu, Guvern, să îţi asumi şi să treci peste Parlament. Parlamentul României este instituţia care legiferează în orice stat democratic (sic!)".

Marcel Ciolacu a precizat că documentele pe care PSD le va depune la CCR sunt pregătite şi că urmează a fi aprobate luni, ora 10, în cadrul şedinţei BPN.

„Vom discuta şi paşii pe care îi avem de făcut în cazul în care Guvernul Orban va continua acest artificiu de a evita Parlamentul României şi aici mă refer la OUG 114 şi la Legea bugetului", a avertizat Ciolacu la postul citat.