PSD, acuzat că a declarat război şcolii româneşti: "Sunt demişi prin fax inspectorii şcolari care n-au carnet de partid"

Partidul condus de Liviu Dragnea a declarat un adevărat război şcolii româneşti, urmăreşte subordonarea tuturor inspectorilor şcolari, a acuzat fosta şefă PNL Raluca Turcan.
Valentin Popa
Valentin Popa (Florin Chirila/Epoch Times)

După ce, în august 2017, au fost demişi prin fax 13 şefi de IŞJ-uri din ţară, acum, inspectorii judeţeni, în primul rând cei care au dat în judecată Ministerul Educaţiei şi care au câştigat în primă fază, sunt din nou demişi în mod abuziv printr-un nou val de faxuri, a atras atenţia marţi, în cadrul unui comunicat de presă, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"Pe lângă aceştia, sunt şi alţi inspectori generali şi generali adjuncţi în aceeaşi situaţie, cauza reprezentând-o lipsa carnetului roşu. Aceştia au fost anunţaţi că la evaluarea activităţilor manageriale din anul şcolar precedent au obţinut punctaj ”nesatisfăcător”, ceea ce înseamnă că sunt demişi în mod automat. Este revoltător! PSD doreşte subordonarea tuturor inspectorilor şcolari. Vor să numească inspectorii judeţeni din pixul ministrului, fără concurs, fără criterii transparente şi fără să se ţină cont de competenţe", a declarat Raluca Turcan.

Fosta şefă a liberalilor acuză PSD că vrea să pună interimari pentru a controla profesorii şi directorii din şcoli prin intermediul "inspectorilor militanţi de partid".

"Doar prin subordonarea tuturor angajaţilor din sistem, PSD va reuşi să ducă la bun sfârşit planul diabolic de a închide o mie de unităţi de învăţământ, de a comasa clase şi şcoli, de a demite profesori şi angajaţi auxiliari, de a reduce cheltuielile din învăţământ, altfel riscă să nu mai existe bani pentru salarii din toamnă. Cu un inspector corect şi care luptă pentru interesele elevilor, profesorilor şi ale părinţilor - aceste acţiuni vor fi mai greu de implementat", a precizat Raluca Turcan.

În acest context, liderul deputaţilor PNL cere, în numele partidului pe care îl reprezintă, respectarea legii, argumentând că evaluarea şi demiterea inspectorilor nu se poate face prin fax.

"După autoevaluare şi raportul de evaluare, trebuie să existe şi o comisie de evaluare formată din cinci membri. În documentul trimis prin fax lipseşte rubrica cu autoevaluarea, încălcându-se flagrant prevederile legale. Solicit Ministrului Educaţiei să anuleze deciziile scandaloase. Să revină cu evaluări obiective asupra activităţilor inspectorilor. În plus, acolo unde există inspectori şcolari interimari, să organizeze concursuri transparente, obiective şi să respecte toate prevederile legii", a conchis Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne