PSD, acuzat că pregăteşte mutilarea DNA şi secretizarea actului de justiţie

PSD este pe cale să dinamiteze DNA şi să facă aproape imposibilă orice fel de anchetă pentru corupţie, a acuzat deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Cu PSD întodeauna poate fi mai rău. Miercuri au confiscat Parlamentul, suprimând dreptul la vot pe amendamentele Opoziţiei la legi şi au creat condiţiile prin care procurorii şi judecătorii vor fi controlaţi politic, joi însă vor dinamita DNA şi vor face aproape imposibilă orice fel de anchetă pentru corupţie, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel.

"Toate instrumentele folosite de procurorii anti-corupţie vor deveni ilegale. Chiar şi comunicarea publică a faptelor şi a numelor persoanelor care le-au săvârşit va deveni infracţiune. Grav este că, în încercarea lui Liviu Dragnea şi a clicii PSD de a opri orice anchetă împotriva lor, vor îngreuna şi misiunea procurorilor care anchetează hoţi, violatori sau criminali. Modificările la legile penale anulează însăşi ideea de justiţie", a declarat Prisnel.

Potrivit deputatului USR, Comisia Iordache pregăteşte mutilarea DNA şi secretizarea actului de justiţie:

- Judecătorii nu vor mai avea voie să comunice condamnările de la instanţele inferioare;

- Procurorii şi judecătorii care comunică public despre fapte şi persoane care sunt cercetate sau judecate pot ajunge la închisoare;

- Corupţii nu vor mai putea fi arestaţi preventiv şi nici aduşi cu mandat de aducere;

- După 6 luni nu mai poate fi redeschis niciun dosar penal;

- Autodenunţul este eliminat, iar denunţurile descurajate.