PSD, acuzat că taie pensii "exact de la românii care au muncit în condiţii grele"

Guvernul Tudose trebuie să retragă hotărârea prin care li se taie pensiile românilor care au muncit în condiţii grele, persoanelor în grupele I şi II de muncă, au solicitat liberalii, care ameninţă că, în caz contrar, se vor adresa instanţei.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Nu au scăpat nici pensionarii! După ce s-au năpustit asupra mediului de afaceri cu anunţuri de noi taxe şi impozite care a doua zi erau retractate, guvernarea PSD-ALDE a trecut la etapa următoare, alterarea sistemului de pensii, a tras un semnal de alarmă vicepreşedintele PNL Dan Vîlceanu.

"Mai exact prin H.G. 291/2017, guvernarea PSD taie pensii, exact de la românii care au muncit în condiţii grele (subteran, expunere la radiaţii) şi introduce inechitate şi discriminare între categorii de pensionari, chiar dacă este vorba de persoane care au vechime şi condiţii similare de muncă. Fac afirmaţia că PSD taie pensii, pentru că prin efectul legilor 192/2015 şi 155/2016, tuturor persoanelor care au lucrat în grupa 1 şi 2 de muncă le cresc pensiile, iar Guvernul prin această hotărâre, le taie această majorare celor care au ieşit la pensie înainte de 2011", a declarat Dan Vîlceanu.

Practic, dacă eşti pensionar care ai lucrat în grupa 1 sau 2 şi ai ieşit la pensie înainte de 2011, vei primi o pensie mai mică cu câteva sute de lei, faţă de situaţia în care ai fi ieşit la pensie după 2011.

"Aşa ceva se întâmplă pentru că în loc ca Guvernul PSD să plătească cetăţenilor obligaţiile generate de lege, preferă să plătească subvenţii pentru porcii din fermele lui Liviu Dragnea sau să aloce sume la primăriile, care plătesc mai departe lucrări la Teldrum (Olguţa Vasilescu ştie procedura din vremea în care era primar la Craiova şi făcea lucrări cu Teldrum). PNL solicită guvernului PSD-ALDE să revoce de urgenţă această hotărâre de guvern, în caz contrar ne vom adresa instanţei de contencios administrativ în vederea anulării acestui act aberant", a precizat Dan Vîlceanu.