PSD, contra numirii Monicăi Ghiurco la şefia TVR. Comisiile de cultură dau şi ele aviz negativ

Propusă de salariaţi pentru postul de preşedinte-director general al TVR, Monica Ghiurco nu a fost pe placul lui Liviu Dragnea şi al PSD.
Televiziunea Română.
Televiziunea Română. (Epoch Times România)

Comisiile de cultură din Parlament au dat aviz negativ pentru numirea Monicăi Ghiurco în funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice.

Anterior, liderul PSD, Liviu Dragnea, anunţase că este foarte posibil ca PSD să voteze împotriva numirii Monicăi Ghiurco la conducerea televiziunii publice.

"Am înţeles că există rezerve serioase pentru că am înţeles că este în proces chiar cu TVR şi toţi colegii au spus că nu au cum să o voteze. Este foarte posibil ca senatorii şi deputaţii PSD să voteze împotrivă", a declarat Dragnea, citat de Hotnews.

Preşedintele PSD s-a referit la faptul că Monica Ghiurco a dat în judecată TVR în cadrul valului de procese prin care angajaţi ai instituţiei încearcă să obţină indexarea salariilor. Potrivit sursei citate, Ghiurco a precizat, recent, pentru Paginademedia.ro că nu intenţionează să execute instituţia.

Monica Ghiurco este candidatul desemnat de salariaţii TVR şi a fost propusă la conducerea TVR în urma votului exprimat miercurea trecută de membrii Consiliului de Administraţie. Ea a primit şapte voturi, iar actualul director interimar al TVR, Irina Radu, şase voturi.

Reamintim că noul şef va prelua o instituţie aflată într-o situaţie financiară critică şi în pericol de a intra în insolvenţă, lucru pe care Călin Popescu Tăriceanu îl cere insistent.

Mai mult, ministrul de Finanţe, Anca Dragu, a trimis recent o adresă în atenţia Parlamentului, atrăgând atenţia că în urma unui audit al Curţii de Conturi a rezultat că TVR şi-a denaturat situaţia financiară centralizată (bilanţul), situaţia fiind generată de neclaritatea statutului acesteia, TVR declarându-se ca fiind unitate de stat netransformată în societate comercială sau regie autonomă, când în fapt nu este nici instituţie publică, nici societate comercială. În aceeaşi situaţie se află şi Societatea Romană de Radiodifuziune a arătat ministrul. Scrisoarea poate fi accesată aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură