PSD fierbe la Piteşti. Tudor Pendiuc acuză fraudarea alegerilor şi ameninţă că merge la DNA

Ajuns în faţa instanţei pentru corupţie, Tudor Pendiuc se găsea în imposibilitatea de a mai candida pentru un nou mandat de primar al Piteştiului. Codul de integritate al PSD îi interzicea. A ales să candideze ca independent, însă a pierdut în faţa unui coleg de-al său pe fundalul unor acuzaţii de fraudare a alegerilor.
Pendiuc Tudor, fostul primar al Piteştiului
Pendiuc Tudor, fostul primar al Piteştiului (facebook.com)

Trimis în judecată pentru fapte de corupţie, Tudor Pendiuc a fost nevoit să candideze, din postura de independent, pentru al şaptelea mandat de primar al Piteştiului. Colegii săi din organizaţia judeţeană a PSD l-au desemnat în locul lui pe viceprimarul Cornel Constantin Ionică, cel care de altfel a şi câştigat. Actualul edil îşi acuză acum colegii că au fraudat alegerile şi ameninţă că-i va da pe mâna procurorilor.

Potrivit publicaţiei Adevărul, Tudor Pendiuc a reclamat la Biroul Electoral Central diferenţe uriaşe între datele din procesele-verbale ale secţiilor de votare, ajunse la partide, şi procesele - verbale validate la Biroul de Circumscripţie Electorală de la Piteşti.

De cealaltă parte, conducerea PSD spune că e vorba, de fapt, de erori apărute la transmiterea către partide a informaţiilor din procesele- verbale şi nu de neconcordanţe în documentele oficiale.

Biroul Electoral Central a respins solicitările de renumărare a voturilor formulate de Tudor Pendiuc, dar şi de liderului PAM, Mircea Andrei, ambele argumentate cu acuzaţii de fraudare a alegerilor locale din 5 iunie. Motivul? BEC susţine că motivările celor doi candidaţi nu sunt convingătoare.

Chiar înainte să primească vestea de la BEC, Tudor Pendiuc a anunţat că, dacă nu se va dispune renumărarea voturilor, va merge să depună sesizări la Parchet şi DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne