PSD-iştii, supăraţi pe Tudorel Toader. Ministrul va fi "scos la careu" în CEx

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader va fi chemat la viitorul Comitet Executiv al partidului pentru a le explica social-democraţilor de ce a întârziat adoptarea ordonanţei privind Codurile Penale şi a celei legată de amnistie şi graţiere.
Tudorel Toader
Tudorel Toader (Epoch Times România)

Social-democraţii sunt supăraţi pe Tudorel Toader pentru întârzierea adoptării ordonanţei Codurilor Penale şi a celei pentru amnistie, aşa că îl "chemă la careu", relatează Digi24.ro. Mai exact, ministrul Justiţiei va fi convocat la viitorul CEx să explice de ce nu a dat până acum respectivele acte normative,

"Ne aflăm într-o situaţie inedită, începem anul 2019 şi un ministru, indiferent cine e el, nu respectă o decizie a Comitetului Executiv. Comitetul Executiv, când ajunge domnul preşedinte, va trebui urgent să se întâlnească. Este o bătaie de joc să chemi după luni de zile, să constaţi când tu ai decis. Când decizi nu mai trebuie să constaţi, când ai decis trebuie să se mai întâmple imediat un lucru", susţine deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

"Despre cum îndeplineşte această chestiune domnul Tudorel Toader, va informa CEX-ul. Dacă o execută, vedem cum o execută, dacă nu o execută, să văd motivele pentru care nu s-a executat", este de părere şi Eugen Nicolicea.

Mai mult, deputatul Cătălin Rădulescu susţine că partidul nu ar trebui să renunţe nici la amnistie şi graţiere. De altfel, Rădulescu susţinea recent că recusul compensatoriu ar trebui abrogat pentru ca PSD să dea în schimb amnistia şi graţierea, cea de a doua lege urmând să prevadă clar ca violatorii, criminali, tâlharii nu vor beneficia.

De partea sa, Tudorel Toader nu vrea să spună în ce stadiu se află documentul privind Codurile penale şi a declarat doar că va anunţa opinia publică, fără să precizeze însă şi când o va face, mai arată Digi24.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne